PSD va cere în coaliție schimb de ministere cu PNL. Ciolacu vrea să scape de Ministerul Apărării

Data:

Liderii PSD au decis luni seară într-o ședință a Biroului Politic Național să ceară PNL, într-o întâlnire a coaliției, un schimb de ministere, au declarat surse politice. Marcel Ciolacu vrea să le propună liberalilor Ministerul Apărării Naționale, domeniu aflat oricum în atribuțiile constituționale ale președintelui Klaus Iohannis, și să primească la schimb un alt minister.

Pe de altă parte, liberalii resping orice astfel de propunere, pe motiv că uns chimb de ministere ar însemna rescrierea protocolului de coaliție și ar putea duce la tensiuni politice.

În cazul în care PNL nu va fi de acord cu schimbul de ministere, liderii PSD se vor reuni într-o ședință a Consiliului Politic Național, structura de decizie, și vor nominaliza un nou ministru al Apărării după demisia lui Vasile Dîncu.

Printre numele vehiculate în PSD se numără europarlamentarul Mihai Tudose și senatorul Angel Tîlvăr, dar lista e deschisă, mai ales că va fi vorba de un mandat extrem de scurt, până în mai 2023, când va avea loc rocada la guvernare între PSD și PNL.

PSD solicită de urgenţă o şedinţă a coaliţiei în care să se discute despre portofoliul de la Ministerul Apărării, după care va convoca şi o şedinţă a Consiliului Politic Naţional, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Radu Oprea, imediat după ședința PSD.

„Care ar fi paşii următori în acest moment: decizia pe care a luat-o Biroul Permanent Naţional al PSD este ca să solicităm de urgenţă convocarea unei şedinţe a coaliţiei pentru a avea o discuţie, iar apoi un Consiliul Politic Naţional pentru perioada următoare”, a spus Radu Oprea la sediul central al PSD.

El a adăugat că este posibil ca şedinţa coaliţiei să aibă loc marţi, pentru că apoi premierul Nicolae Ciucă va pleca la Bruxelles, titrează G4 Media.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related