Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, despre patriarhul rus Kiril: Un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin

Data:

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a postat pe pagina sa de Instagram un comentariu în care îl numește pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, „un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin”.

Vasile Bănescu îl acuză pe patriarhul rus de „complicitate cinică cu politicul asasin”. Textul este însoțit de o fotografie în care apar alături patriarhul Kiril și Vladimir Putin.

„Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul, este capabil să le comită cu atrocitate:

războiul cumplit și nejustificat împotriva altora,

bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea,

torturarea în varii feluri și

uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.

Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul”, a scris purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Citește și: Câți soldați a pierdut Rusia în războiul din Ucraina

Patriarhul ortodox rus Kiril i-a catalogat, în a patra zi a invaziei ruse, pe cei care luptă sau se opun războiului dus de Rusia în Ucraina drept „forţe ale răului” care vor să rupă unitatea istorică dintre cele două ţări, relatează AFP.

„Fie ca Dumnezeu să ne apere ca situaţia politică actuală din Ucraina, o ţară soră care ne este apropiată, să fie folosită în aşa fel încât forţele răului să învingă”, a declarat Kiril în predica sa duminicală, citat de agenţia rusă de ştiri Interfax.

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât de căutată este limba rusă în anul 2022. În județul Iași mai sunt șapte profesori

Limba rusă era materie obligatorie în aproape toate școlile...

Generalul (r) Ben Hodges: Mobilizarea parțială, următorul pas spre o catastrofă tot mai mare pentru Rusia

Într-un interviu pentru Europa Liberă, generalul american (r) Ben...

Ministrul Educației spune că dezvăluirea PressOne despre plagiatul său are ca scop „blocarea legilor educaţiei”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni referitor la...

11 birouri de înrolare din Rusia, incendiate după anunțul privind mobilizarea militară

Începând din 21 septembrie, când Vladimir Putin a anunțat...