Consiliul Mondial al Bisericilor, către patriarhul Kiril al Moscovei: Ridicați-vă vocea astfel ca să războiul să poată fi oprit!

Data:

Secretarul general în exercițiu al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), pr. prof. dr. Ioan Sauca, i-a cerut patriarhul Kiril al Moscovei, într-o scrisoare făcută publică, să medieze pentru ca războiul dintre Rusia și Ucraina să poată fi oprit.

„Cu mare durere și cu inima zdrobită îi scriu Sfinției Voastre. Situația tragică a războiului din Ucraina a provocat suferințe uriașe și pierderi de vieți omenești”, a scris părintele Ioan Sauca.

„Mulți dintre frații și surorile noastre au fost nevoiți să-și părăsească casele – inclusiv bătrânii, femeile și copiii – pentru a-și salva viața. Întreaga lume urmărește cu profundă îngrijorare și caută un semn de speranță pentru o soluție pașnică”, a transmis preotul.

Secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor a spus că primește zilnic scrisori din diferite părți ale lumii prin care i se cere să se adreseze patriarhului Kiril pentru ca acesta să intervină ca mediator, pentru ca războiul să fie oprit și suferința să se încheie. „În aceste vremuri de deznădejde, mulți vă consideră cel care ar putea aduce un semn de speranță pentru o soluție pașnică”, a scris părintele Ioan Sauca.

Citește și: Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, despre patriarhul rus Kiril: Un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin

„Scriu Sfinției Voastre în calitate de secretar general în exercițiu al CMB, dar și ca preot ortodox. Vă rog, ridicați-vă vocea și vorbiți în numele fraților și surorilor suferinzi, dintre care majoritatea sunt și membri credincioși ai Bisericii noastre Ortodoxe. (…)

Cu respect filial și considerație scriu Sfinției Voastre să intervină și să medieze cu autoritățile pentru a opri acest război, vărsarea de sânge și suferința și pentru a face eforturi pentru a aduce pacea prin dialog și negocieri”, i-a transmis reprezentantul Consiliului Mondial al Bisericilor patriarhului rus Kiril.

Consiliul Mondial al Bisericilor a reacționat din prima zi a războiului din Ucraina cerând public încetarea imediată a agresiunii militare, protejarea vieții locuitorilor și a comunităților amenințate de violență.

În 25 februarie, Consiliul i-a cerut lui Vladimir Putin să oprească acest „război fratricid” și să restabilească pacea pentru poporul ucrainean.

Puteți citi mai jos integral scrisoarea trimisă de Consiliul Mondial al Bisericilor patriarhului Kiril.

Citește și: VIDEO Ucrainienii din orașele ocupate protestează în stradă și înfruntă soldații ruși: „Cum cred ei că pot stăpâni țara asta?”

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...