Războiul din Ucraina poate da o nouă destinație spitalului mobil de la Leţcani

Data:

Complexul aflat în conservare de aproape un an ar urma să fie mutat de la Lețcani. În contextul războiului din Ucraina și al cutremurelor din Turcia și din sudul țării, el a fost menționat în ședința de guvern între cele „patru capabilități la care o să lucrăm pe modul în care sunt implementate, în caz de catastrofă, până ce vine și capabilitatea europeană”.

Spitalul modular achiziționat cu efortul principal al CJ Iași și nedecontat nici până azi din fondurile europene alocate exact pentru asemenea obiective continuă să încurce pe mai toată lumea. În primul rând pe cei de la Lețcani, pentru că este amplasat pe teritoriul comunei. Primarul Stelian Turcu s-a arătat în mai multe rânduri nemulțumit că spitalul mobil blochează activitatea parcului agroindustrial Transagropolis.

Încă de anul trecut se vorbește de reamplasarea lui la baza de pregătire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean din bd. C.A. Rosetti. Dar, „în momentul de față, documentația tehnico-economică necesară acțiunii de relocare și asigurarea a funcționalității obiectivului se află în etapa de elaborare”, ne-a comunicat IGSU. Prin urmare, nici costurile acestei operațiuni nu au fost estimate încă.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: IKEA răspunde la avalanșa de critici privind salariile mici oferite la Timișoara

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related