Recrutarea victimelor traficului de persoane se face, în mare parte, online

Data:

În preambulul Conferinței europene ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE – Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane, programată pentru vineri, 22 octombrie 2021 (online, 10:00-15:00), Coordonatorul Programului de Securitate Umană – CEECJ, Silvia TĂBUȘCĂ, trage un semnal de alarmă:

„Recrutarea victimelor se face, în mare parte, online, iar autoritățile nu sunt pregătite să prevină/combată aceste noi metode de criminalitate organizată”.

Prevenirea traficului de minori rămâne o mare provocare pentru România

Evenimentul marchează cea de-a 15-a ediție a Zilei Anti-trafic în UE și atrage atenția asupra faptului că eradicarea traficului de persoane, în contextul pandemic actual, este imposibilă fără o cooperare europeană puternică în materie penală, cu o abordare integrată și cuprinzătoare. Prevenirea traficului de minori rămâne, de departe, una dintre principalele provocări cu care România se confruntă astăzi.

La dezbatere vor participa magistrați și avocați, ofițeri de poliție, inspectori de muncă, psihologi, asistenți sociali, funcționari publici, medici, cercetători și profesori, reprezentanți ai ONG-urilor, precum și diplomați străini în România. Participanții la conferință sunt rugați să se pre-înregistreze, completând formularul online până pe 21 octombrie 2021 pentru a primi link de accesare a evenimentului și să solicite diplomă de participare dacă este necesar.

Merită subliniat că în perioada pandemiei a fost sesizată o intensificare a acțiunilor de racolare a copiilor prin intermediul internetului și al rețelelor de socializare. Bogdan Oprea, Brîndușa Armanca, Cristi Danileț, Silvia Tăbușcă și Nicolae Țibrigan, sub coordonarea Freedom House România și a Cristinei Guseth, au pus umărul la lansarea ghidului Rezistența la dezinformare și racolare online” (2021, Editura Diacritic, București).

Vă recomandăm să mai citiți: 

Traficul de persoane, problemă critică pentru România. Conferință cu participare internațională în săptămâna europeană anti-trafic

Rețelele de trafic de persoane din România câștigă mai bine de 20 de milioane de euro pe zi – PressHub

Agenda evenimentului:

Formular de înscriere: AICI!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? PMP are un...

Charles Lindbergh și Longines. Ceasuri care spun o poveste

Charles Lindbergh și Longines. Ceasuri care spun o poveste....

Microsoft și Amazon vor pune capăt accesului rusesc la produsele lor de cloud computing | Aktual 24

Microsoft și Amazon vor pune capăt accesului rusesc la...

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...