Refugiații ucrainieni stau ore în vamă pentru a intra în Ungaria din județul Arad

Data:

Sute de călători, mulţi refugiaţi ucraineni, aşteaptă câteva ore, joi, să intre în Ungaria prin judeţul Arad, în condiţiile în care ţara vecină alocă personal insuficient pentru formarea echipelor comune de control româno-ungare la cel mai mare punct de trecere, cel de la Nădlac II.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II se aşteaptă cel puţin 150 de minute pentru formalităţile de trecere în Ungaria, pe cele cinci artere disponibile.

Poliţia de Frontieră Română informează pe site, pe aplicaţia de monitorizare a timpilor de aşteptare la graniţe, că există un „număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară” şi „lipsă personal autorităţile de frontieră maghiare pe ambele sensuri”.

La PTF Nădlac I, timpul de aşteptare este de cel puţin 180 minute pe trei benzi de ieşire.

Citește și: Primarul pro-rus al unei localități din regiunea Lugansk, găsit mort, împușcat în inimă

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au precizat, la solicitarea Agerpres, că mulţi dintre cei care ajung la punctele de trecere din judeţ sunt cetăţeni ucraineni.

Miercuri, timp de câteva ore, Ungaria blocase accesul cetăţenilor din ţări terţe care nu îndeplinesc condiţiile de intrare în Schengen, implicit pentru refugiaţi. În aceste condiţii, la Nădlac I şi Nădlac II s-au adunat multe maşini care nu au mai putut trece.

Ungaria anunţase autorităţile române că măsura a fost aplicată miercuri începând cu ora 15,45 (ora României), însă în cursul serii Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că, în urma discuţiei avute cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, acesta l-a informat că Ungaria a decis să revină asupra deciziei. Astfel, ţara vecină nu mai blochează accesul cetăţenilor ucraineni fără paşapoarte biometrice.

Citește și: Cum poate fi oprit Putin

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În Constanța, colectarea gunoiului se va face doar noaptea

Colectarea gunoiului în municipiul Constanța se va face pe...

Încă un beneficiu pentru polițiști: vor fi plătiți să facă școală

Ministerului Afacerilor Interne a anunțat marți că, în vederea...

Prețul lemnului de foc va fi plafonat la 500 lei/mc, până la 31 martie 2023

Guvernul va plafona prețul lemnului de foc la 500...