Scandal imens în lumea medicală ieșeană: Concediere cu semne de întrebare la Spitalului „Sf. Maria”

Data:

Scandal imens în lumea medicală ieșeană. Potrivit ReporterIS, în iunie 2021, medicul Smaranda Diaconescu a ratat „la mustață” să devină, prin concurs, manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași. Contracandidata a învins-o la o diferență de doar 0,2 puncte.

În decembrie, în Ajunul Crăciunului, Diaconescu a fost concediată tocmai de rivala sa la șefia spitalului. Formularea oficială: „Încetarea de drept a contractului individual de muncă”.

Pe 23 decembrie 2021, Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, a înștiințat-o pe Smaranda Diaconescu, șefa secției Gastroenterologie, că de a doua zi, 24 decembrie, îi încetează „de drept” contractul de muncă.

* Directoarea Spitalului „Sf. Maria” a răstălmăcit și decizia Consiliului Administrație, care s-a opus concedierii medicului Smaranda Diaconescu
* Aceasta renunțase la funcția didactică de la UMF tocmai pentru a lucra cu normă întreagă la spital
* Managerul invocă ordine ale Ministerului Sănătății dar uită de Codul Muncii
* Concedierea pare o răfuială personală, în ochii corpului medical, după ce Smaranda Diaconescu a concurat-o pe Alina Belu la funcția de manager. Între cele două a fost o diferență de doar două zecimi
* Alina Belu manifestă reflexe comuniste, afirmând că REPORTER DE IAȘI „instigă la săvârșirea de infracțiuni” și că ne va da pe mâinile „organelor de drept”. Deci libertatea presei e de fapt subminarea ordinii de drept

Articolul integral, în ReporterIS.

Citește și: Setul de instrumente propus de Comisia Europeană, care îi ajute pe elevi să separe ceea ce este real de ceea ce este fals în online (presshub.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...