Scenariile privind valul 5 al pandemiei în România. Ce măsuri propun autoritățile

Data:

În timp ce alte țări din Uniunea Europeană întăresc restricțiile după ce tulpina Omicron a început să se răspândească cu repeziciune, Ministerul Sănătății din România propune o serie de măsuri pentru a nu mai ajunge în situația din toamnă cu sute de morți pe zi.

În lipsa unui certificat verde și cu jumătate din populație care nu este vaccinată, oficialii de la Sănătate se pregătesc de ce e mai rău. Institutul de Sănătate Publică ia în calcul trei scenarii pentru valul Omicron, dintre care cel de-al treilea cel mai pesimist.

Adriana Pistol, directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, a spus că cel mai „negru” scenariu pentru valul 5 este de 25.000 de internări, dintre care 1.500 la Terapie Intensivă.

Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citiți și

Au fost implementate noile marcaje pe certificatele digitale UE COVID

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Reduse la tăcere. Tacticile prin care victimele sunt intimidate să nu-și reclame agresorii

O tânără din Bihor, răpită şi forţată să se...

VIDEO Audiere în Parlamentul European pe tema dezinformării și propagandei ruse

Comisia specială privind ingerințele externe în toate procesele democratice din Uniunea Europeană, inclusiv dezinformarea, a Parlamentului European, a susținut, joi, audierea

Licitație pentru reabilitarea a 50 de km de linii de tramvai în București

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, săptămâna aceasta, llansarea licitaţiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai.

Anonimă prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.