Scriitorul și profesorul Daniel Vighi a primit titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei

Data:

Scriitorul şi profesorul universitar Daniel Vighi, fondator al Societăţii Timişoara şi al Alianţei Civice, a primit titlul de cetățean de onoare al Timișoarei, în cadrul unei ceremonii organizate la Universitatea de Vest.

De la eveniment a lipsit chiar Daniel Vighi, aflat în spital. Titlul a fost preluat de soția scriitorului, Lia Vighi.

„«De la viaţă să nu aştepţi nimic, dimpotrivă, TU trebuie să-i dai totul. Numai aşa vei fi scutit de deziluzii şi te poţi bucura de tine, de lupta, de independenţa şi de puterea ta creatoare», Lucian Blaga.

Este ceea ce colegul și prietenul nostru, Daniel Vighi a facut zi de zi, de-a lungul existenței sale! Cu țoții știm că dl Daniel Vighi este omul onest și cu convingeri ferme, care ne este reper multora pentru tăria de caracter și lipsa de orice fel de pretenții în propriul beneficiu.

Profesor cu vocație, dedicat formării profesionale dar și ca oameni a studenților săi, Daniel Vighi a înțeles să militeze timp de câteva decenii pentru valorile democratice, liberale și europene și s-a implicat profund în mișcarea anticomunistă.

Citește și: Primăria Timișoara a obținut cea mai mare finanțare europeană din istoria orașului

Cred că Daniel Vighi este unul dintre cei mai mari promotori ai multiculturalismului și al ne-discriminării pe criterii etnice, fiind mereu adeptul înțelegerii între diversele etnii care locuiesc în bună pace la Timișoara. Rareori titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei este mai temeinic meritat ca în acest caz. Felicitări, domnule profesor Daniel Vighi!”, a transmis Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Lia Vighi: „Daniel și-a iubit studenții, a iubit orașul, comunitatea”

„Daniel Vighi a primit titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei în aplauze. În picioare. Cu onoare. L-a preluat soția lui, Lia Vighi. «Daniel și-a iubit studenții, a iubit orașul, comunitatea. Vă îmbrățișează pe toți»”, a transmis ea. Un mesaj a transmis scriitorul din spital prin intermediul prietenului său Vasile Popovici”, a scris jurnalista Brandușa Armanca.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

240 de ruși cer protecție temporară în Iași. Au fugit de Putin și se pun la adăpost

Un efect mai puţin cunoscut al războiului din Ucraina:...

Reduceri semnificative de prețuri la Petrom în prima zi de minivacanță

Minivacanța de 1 decembrie începe cu ieftiniri la Petrom,...

Românii mai așteptă cu ridicarea vizelor pentru SUA. Aurescu are o soluție

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a...