Se elimină declarațiile pe proprie răspundere pentru prețuri plafonate la energie. Dar nu pentru toți consumatorii

Data:

Clienții casnici care au mai multe locuri de consum nu vor mai fi obligați să depună declarații privind locul de consum la care beneficiază de preț plafonat, însă obligativitatea depunerii declarației pe proprie răspundere va rămâne pentru trei categorii de consumatori finali, se arată în proiectul Ordonanței de urgență pus în dezbatere de Ministerul Energiei.

Citește și CSM taie accesul procurorilor la ECRIS, baza de date cu dosare penale

Pentru a beneficia de un preț final facturat plafonat de furnizorii de energie electrică la maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, obligativitatea depunerii declarațiilor pe proprie răspundere va reveni următorilor consumatori:

  • (ii) clienții casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, în baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere; prețul final facturat plafonat se aplică de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate;
  • (iii) clienții casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învățământ, în baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere; prețul final facturat plafonat se aplică de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate;
  • (iv) clienții casnici familii monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ, în baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere; prețul final facturat plafonat se aplică de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate.

Potrivit noii Ordonanțe de urgență, consumatorii finali vor beneficia de prețuri plafonate numai în funcție de încadrarea în anumite niveluri lunare de consum de energie electrică, așa cum sunt acestea stabilite la art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 206/2022, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea se propune si eliminarea sancțiunii nerespectarii prevederilor art. 1 alin. (10) prevăzute la art. 16 alin. (3) din aceeași ordonanță de urgență.

Continuarea, în Hotnews.ro!


Urmăriți PressHUB și pe Google News

Foto: http://energie.gov.ro/

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire | PUTEREA A CINCEA

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire. Acesta este fenomenul...

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...