Se rupe AUR? Surse: conflict între Claudiu Târziu și George Simion, acuzat de prea multă putere

Data:

Ascensiunea AUR ar putea fi blocată chiar din interiorul partidului. Apar tot mai multe semnale că cei doi co-președinți ai formațiunii, Claudiu Târziu și George Simion, sunt în conflict.

Primele informații că ar fi probleme în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au fost difuzate de site-ul Flux24, care a scris, pe surse, că Târziu și senatorul Sorin Lavric ar dori excluderea lui George Simion din funcția de co-președinte al partidului.

Supărarea celor doi ar fi pornit de la evenimentul organizat la Iași, unde George Simion l-a propus pe Călin Georgescu președinte de onoare al AUR, fără consultarea lor.

De asemenea, ar fi nemultumiți de dorința lui Simion de a-l duce în partid pe europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș.

Citește și: Iohannis, cel mai bun agent electoral al AUR

Un membru important AUR a confirmat, pentru PressHUB, sub protecția anonimatului, că există, într-adevăr, nemulțumiri majore cu privire la modul în care George Simion ar fi acaparat pe cont propriu conducerea partidului.

„Pe cine numește George Simion, ăla e șef de organizație. AUR a avut un singur congres, la 24 ianuarie 2020.

Deși a trecut peste 1 an de la alegeri, nu s-a respectat al. 2 din art. 31. Mai mult, dupa alegerile din decembrie 2020, au fost desființate prin decizia lui George Simion toate organizațiile locale”, a arătat respectivul membru.

Sursa a precizat că până în prezent nu au avut loc adunări generale prevăzute de statut pentru alegerea noilor conduceri la nivel local și județean.

„Nu veți gasi nici un lider județean AUR ales conform statutului. În schimb, G. Simion desemnează dictatorial persoane, chiar din afara partidului, pe funcții, fără acoperire statutară. 

Ultimul și cel mai răsunator caz este numirea lui Călin Georgescu, la adunarea de la Iași din 24  ianuarie, ca președinte de onoare al partidului, deși statutul spune că președintele de onoare este ales de Congresul partidului (care de fapt nu a avut loc)”, a confirmat sursa PressHUB motivul nemulțumirilor din interiorul AUR.

Citește și: 5 ani închisoare pentru o mită de 7 milioane de euro. Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, condamnați în dosarul Polaris

„Comunicat important pentru țară” de la George Simion

Co-președintele AUR George Simion a postat pe pagina sa personală de Facebook un mesaj în care dezminte zvonul că ar urma să fie demis, în schimb anunță un „comunicat important pentru țară”.

„NU am votat pentru pensiile speciale. NU mă dă nimeni afară din AUR, poate îi dau eu pe ei. NU voi denigra niciodată alt patriot și calea noastră e una singură: UNIREA FACE PUTEREA!”, a scris George Simion.

Claudiu Târziu și Sorin Lavric au fost artizanii îndepărtării de AUR și a senatoarei Diana Șoșoacă.

Pe 10 februarie 2021, AUR a anunțat „retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Șoșoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”.

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât de căutată este limba rusă în anul 2022. În județul Iași mai sunt șapte profesori

Limba rusă era materie obligatorie în aproape toate școlile...

Generalul (r) Ben Hodges: Mobilizarea parțială, următorul pas spre o catastrofă tot mai mare pentru Rusia

Într-un interviu pentru Europa Liberă, generalul american (r) Ben...

Ministrul Educației spune că dezvăluirea PressOne despre plagiatul său are ca scop „blocarea legilor educaţiei”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni referitor la...

11 birouri de înrolare din Rusia, incendiate după anunțul privind mobilizarea militară

Începând din 21 septembrie, când Vladimir Putin a anunțat...