De ce a intrat șefa tineretului AUR în Parlament cu 4 gloanțe

Data:

Elena Ariadna Cîrligeanu a fost prinsă la controlul obligatoriu de la intrarea în sediul Parlamentului cu patru cartulșe asupra sa. Inițial, Biroul de comunicare al Camerei Deputaților a anunțat că „persoana în cauză este colaboratoare a Grupului parlamentar AUR. Conform procedurilor legale, persoana a fost condusă la Secția 17 de Poliție”.

Ulterior, s-a dovedit că persoana care intrase cu cele 4 cartușe este prim vicepreședintele organizației de tineret AUR. Elena Ariadna Cîrligeanu a declarat că a fost de curând la o tragere în poligon și ar fi luat muniția cu ea, ca suvenir.

A început o investigație în acest caz, urmând să se deschidă dosar penal. Vor fi expertizate gloanțele și se va cerceta de ce femeia le avea la ea.

Liderul AUR, George Simion, a negat că Elena C. nu ar fi încercat să intre în Parlament cu gloanțe și că obiectele sunt, de fapt, „brelocuri, suveriruri”.

„Au scos o invenţie, că băgăm armament”, a reacționat George Simion.

Într-un comunicat de presă, AUR solicită „instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică a obiectelor în discuție. Totodată, cerem autorităților organizarea unei conferințe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect”.

Partidul extremist AUR s-a remarcat în ultimii doi ani prin dese ieșiri violente, atât verbale, cât și fizice.

Citește și: Programul politic al AUR pentru România: agresiune și minciună. Acum și gloanțe

Reacții politice

„Ce s-a întâmplat este un incident extrem de grav, fără precedent, trebuie investigat”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD. „Poliția să ne spună dacă a existat vreo intenție malignă prin introducerea acestor gloanțe la parlament”, a adăugat el.

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a menționat la Digi24 că a propus ca și demnitarii să treacă prin controlul de securitate.

„Pot avea o poartă dedicată. La intrarea parlamentarilor chiar e una nefolosită vreodată. Nu trebuie să facem loc extremismului, face rău societății,” a explicat Ionuț Moșteanu.

Citește și Ce riscă procurorul Horodniceanu, după cearta cu polițiștii și cum va decurge cercetarea sa disciplinară

„De când am intrat in viața politică, am fost conștientă de responsabilităţile și urmările care vin”, spunea Ariadna Cîrligeanu în 2021, când a devenit președintele Tineretului AUR.

Să înțelegem că încercarea de a intra în Parlamentul României cu 4 gloanțe a fost premeditată?

Ce exemplu dați tinerilor pe care susțineți că îi reprezentați?, doamna Cîrligeanu, doamnelor și domnilor de la AUR?

Cum puteți, ca lider de organizație, să instigați la violență? Ați uitat că vă aflați în România, o democrație pro-europeană?”, a transmis și REPER Youth, într-un comunicat.

Protest AUR în fața Parlamentului

Incidentul a avut loc în contextul în care miercuri, AUR protestează alături de simpatizanți în fața Parlamentului împotriva unei legi despre care susține că „va lua copiii de lângă noi”.

„În legătură cu manifestațiile aflate în desfășurare la Palatul Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În curtea obiectivului, are loc o manifestație de protest formată din invitați și membri ai unei formațiuni politice.

În același timp, în exteriorul curții, se desfășoară o adunare publică nedeclarată, formată din alți membri ai aceleiași formațiuni politice, precum și simpatizanți ai acesteia.

Manifestanților aflați atât in interiorul curții Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoștință că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul”,a transmis Jandarmeria Română.

Ludovic Orban, liderul Forței Dreapta, a declarat că a fost agresat „de protestatari AUR” în timp ce voia să intre în Parlament.

„Am fost scuipat, înjurat, lovit, au intervenit jandarmii, deși eu nu am solicitat lucrul acesta, dar au intervenit din cauza violenței. Protestatari AUR, cea mai mare parte ai protestatarilor sunt membri AUR, care au și fost asmuțiți împotriva mea”, a arătat Ludovic Orban.

Sursa imaginii: Facebook Ariadna Cirligeanu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

UE ar trebui să treacă la economie de război. Ce înseamnă asta

Liderii globali  folosesc adesea noțiunea de economie de război,...

Prea mulți români nu știu ce trebuie să facă un primar. De aceea sunt ușor de păcălit

„Uite ce frumos aranjează Chirica grădinile, a renunțat la...

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de peste 15 ani

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de...