Secretariatul General al Guvernului a desființat postul avertizorului de integritate care a reclamat fapte de corupție în instituție. DNA a deschis dosar penal

Data:

Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre privind reorganizarea Secretariatului General al Guvernului (SGG). Prin noua formă de organizare, postul de director general al Direcției de Politici Publice Strategii și Control Intern Managerial a fost desființat.

Director al acestei structuri este Ștefan Jicol, avertizor de integritate care a reclamat public posibile fapte de corupție din interiorul instituției.

Tot ieri, Jicol a primit o adresă de la DNA prin care este anunțat că procurorii au deschis un dosar penal în urma dezvăluirilor sale. În paralel, Jicol este cercetat disciplinar în Comisia de Disciplină a SGG.

SUSȚINE PRESShub. Donează sau redirecționează o parte din impozitul pe venit/profit

Dezvăluiri publice

Încă din octombrie, el acuză presiuni politice și arată că instituția se reorganizează pentru a elimina postul pe care l-a obținut prin concurs. Jicol transmis șefului instituției, Marian Neacșu, o sesizare prin care atrage atenția că la nivelul instituției se derulează acte grave de corupție care vizează sume de zeci de milioane de euro alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de către Comisia Europeană.

Citește și: Eșecul Schengen. Când norocul românesc nu mai ține loc de competență

Ștefan Jicol mai arată că pe cea mai înaltă funcție publică vacantă de conducere din SGG, cea de director general al Direcției Generale Guvernare Deschisă, Relații Publice și Cooperare (DGGDRPC), a fost adus din afara instituției Victor Moraru, un consilier județean din Ialomița, din partea PRO România, care nu a susținut concurs pentru post.

Lege contra cronometru

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că legea avertizorilor de integritate trebuie să aibă o finalitate în Parlament până la 15 decembrie, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci trebuie unificate două cereri de plată din PNRR, ceea ce „este aproape imposibil”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...