Slovacia și-a pus în alertă toate sistemele defensive după un atac rusesc cu rachete

Data:

Toate sistemele defensive slovace au fost puse în alertă pentru a asigura securitatea ţării după detectarea unui atac rusesc cu rachete în Transcarpatia, a declarat miercuri ministrul apărării Jaroslav Nad, transmite agenţia slovacă TASR.

Măsura a fost luată după ce radarele slovace au detectat marți un atac rusesc cu rachete în regiunea Transcarpatia din vestul Ucrainei.

Ministrul şi-a exprimat preocupările în legătură cu acest atac, având în vedere că el a avut loc la aproximativ 100 km de graniţa slovaco-ucraineană. În acest context, Jaroslav Nad l-a avertizat pe preşedintele Vladimir Putin că, dacă Rusia va lovi teritoriul slovac, aceasta va activa automat Articolul 5 al Tratatului Atlanticului de Nord.

Conform ministrului, obiectivul bombardamentului a fost distrugerea unei linii feroviare, însă el nu a fost atins pe deplin.

Slovacia acuză Rusia de atacuri în apropierea granițelor sale

„Am spus de mai multe ori că există informaţii potrivit cărora Putin va face tot ce poate pentru a ‘denazifica’ gări şi aeroporturi din apropierea graniţei (slovace)”, a adăugat Nad.-ADVERTISEMENT-

În urma atacului, ministrul de interne Roman Mikulec (OLaNO) a convocat în cursul nopţii de marţi spre miercuri o reuniune a managementului strategic pentru criza din Ucraina. Secretarul de stat Vendelin Leitner a relatat că au fost luate măsuri, au fost verificate planurile pentru gestionarea situaţiei şi a fost activat un corp de poliţie pe lângă poliţia de frontieră.

„Am făcut pregătiri pentru a gestiona şi a calma situaţia în Slovacia”, a subliniat el.

Atacul de marţi din oblastul Transcarpatia a fost primul al Rusiei în regiune de la debutul războiului în Ucraina. Racheta a lovit o facilitate nespecificată din aşezarea Voloveţ, titrează HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...

„Flota fantomă” a Rusiei, în vizorul Occidentului. O nouă rundă de sancțiuni | Aktual24

Următoarea rundă de sancțiuni ale UE ar urmă să...

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...