Soția unui fost ministru condamnat în primă instanță, propusă șefă de Secție la Curtea de Apel București

Data:

Președinta Curții de Apel București (CAB), Lia Savonea, a propus-o pe judecătoarea Sabina Daniela Adomniței, delegată de la Tribunalul București la CAB, pentru funcția de președinte al Secției I penale a Curții de Apel.

Decizia urmează să fie luată joi, de Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Sabina Daniela Adomniței este soția lui Cristian Adomniței, fost ministru liberal, condamnat în 2020 la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 26 ianuarie, la Curtea de Apel Galați.

Adomniței, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi şi fost ministru al Educaţiei, a fost condamnat deoarece ar fi a atribuit unei firme un contract de servicii de tipărire de materiale de promovare a judeţului pe baza unor documente false.

Citește și: După un vot al fostului CSM, dosarele de corupție pot fi direcționate discreționar

Adus la nuntă cu elicopterul MAI

Adomniței s-a căsătorit în 2008 la Iași cu avocata Sabina Vișinari, iar ceremonia a fost oficiată de primarul orașului Iași, Gheorghe Nichita (PSD). Deoarece risca să nu ajungă la la timp pentru ceremonie de la București la Iași, fostul ministru de Interne Cristian David l-a luat cu elicopterul instituției, invocând o vizită în Vama Albița.

Sabina Daniela Adomniței judecă la CAB dosarul Belina. În acest caz este trimisă în judecată Sevil Shaideh, fost vicepremier al României. Colega de complet a judecătoarei Adomniței este Claudia Jderu, iar pronunțarea definitivă în acest dosar a fost amânată de trei ori până acum.

Soțul votează promovarea soției

Tot joi, judecătorii din CSM urmează să voteze delegarea Alexandrei Andreea Ene în funcția de preşedinte al Secţiei civile a Judecătoriei Ploieşti. Ea este soția lui Alin Vasile Ene, actual membru al CSM.

Altfel spus, colegii lui Ene din Consiliu sunt chemați să votează delegarea soției acestuia pe o funcție de conducere, încă de la începutul mandatului.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...