Spitalele din Iași, afectate de scumpirea energiei. Factură de 800.000 de lei la Institutul de Oncologie

Data:

Creşterea facturilor pentru energia electrică şi celelalte scumpiri îi îngrijorează pe managerii spitalelor din Iaşi, care se gândesc la măsuri pentru a face faţă cheltuielilor. La Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi ultima factură pentru o lună şi o regularizare la energie au avut valoarea de 800.000 de lei, aproape 10% din bugetul unităţii medicale pentru o lună, scrie Ziarul de Iași.

„S-a dublat efectiv valoarea facturii, este foarte mult, aproape 10% din bugetul pentru cheltuielile pe o lună ale spitalului, în afară de medicamente. Ne descurcăm destul de greu, începem să facem şi noi economii ca toate unităţile, pentru că este evident că preţurile au crescut.

Alocăm banii de la un capitol bugetar la altul pentru că la utilităţi noi avem şi un termen foarte mic de plată, de 15 zile. Dacă depăşim termenul respectiv, începem să primim penalităţi, ca urmare este destul de greu”, a explicat ec. Mirela Grosu.

Managerul IRO mai spune că măsuri suplimentare pentru limitarea consumului nu pot fi luate momentan, cu excepţia celor care ţin de rutina zilnică şi de mai multă responsabilitate.

„Chiar dacă are deja 10 ani, spitalul este foarte bine izolat, nu avem pierderi de căldură sau pierderi de apă, toate corpurile de iluminat sunt LED, astfel că nu prea mai avem ce să schimbăm. Singura soluţie ar fi să punem nişte temporizatoare la calculatoare pentru că dacă uităm să le închidem nu înseamnă doar un consum de energie, ci şi o uzură a echipamentelor”, a completat ec. Mirela Grosu.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Vlad Gheorghe: Cerem Comisiei Europene ajutor de urgență pentru Republica Moldova

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Institutul Regional de Oncologie Iași / Facebook)

spot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Reduceri semnificative de prețuri la Petrom în prima zi de minivacanță

Minivacanța de 1 decembrie începe cu ieftiniri la Petrom,...

Românii mai așteptă cu ridicarea vizelor pentru SUA. Aurescu are o soluție

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a...