Stația de asfalt construită fără acord de mediu de Primăria Bistrița, desființată

Data:

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud a efectuat un control referitor la montarea unei noi stații de asfalt la sediul Direcției de Servicii Publice, în urma sesizării făcute de saptamana.online.

În urma controlului s-a constatat că faptele prezentate de noi în articole de presă și care au stat la baza sesizării sunt adevărate, respectiv Primăria Municipiului Bistrița a realizat o construcție nouă, structură pe care a montat o nouă stație de asfalt fără a deține acordul de mediu obligatoriu prin lege.

Citește și: 37 de pagini de modificări, aduse în ultimul moment compensării facturilor la energie

În urma acțiunii de control, Garda de Mediu a dispus desființarea lucrărilor de instalare a stației de asfalt și aducerea terenului la starea ințială conform prevederilor Legii 292/2018, art. 26, alin. (4), până la data de 27 decembrie 2022. De asemenea, au fost aplicate și alte sancțiuni, respectiv o amendă de 50.000 de lei. Potrivit Legii, amenda pentru persoanele juridice este de la 50.000 la 100.000 de lei.

În conferința de presă de săptămâna trecută, primarul Ioan Turc, la întrebarea noastră privind stadiul în care se află lucrările la Stația de asfalt, a afirmat răspicat că lucrările sunt aproape de finalizare și urmează să fie pusă în funcțiune noua stație.

Citește articolul integral pe Saptamana.online

Citește și: 5 judecători anchetați din ordinul lui Netejoru scapă de verificări, după ce CSM a respins acțiunea Inspecției Judiciare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: saptamana.online)

Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist.Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Matineu cu muzică barocă, la Ateneul Român

Filarmonica „George Enescu” invită publicul în 17 decembrie, la...

Cum împacă orașele mari din România iluminatul festiv și factura la curent electric

Românii se confruntă cu o perioadă complicată din punct...

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, vine în România

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola vine în vizită în...