Studentă eminentă, dispărută fără urmă după o relație cu un loverboy

Data:

Simona avea 26 de ani când a dispărut… Mama ei, Daniela Grecu, o caută de atunci fără încetare în fiecare minut al vieții ei și nu se poate resemna cu răspunsurile, uneori fără noimă, ale autorităților. Au trecut șase ani de când a început cel mai urât coșmar din viața familiei Grecu.

Dar atunci, când fata lor era încă lângă ei, nimic nu preconiza această evoluție a evenimentelor. Simona fusese o studentă eminentă, absolventă a două facultăți și a unui masterat, iar viața ei părea să se fi așezat pe o traiectorie corectă.

Familia făcea totul pentru ca fata să fie mulțumită de viața ei, iar părinții îi acordau toată încrederea lor. Numai că Simona a avut ghinionul de a cunoaște un loverboy…

Pentru cei care nu cunosc lumea traficului, facem precizarea că un loverboy este protagonistul unei metode foarte populare de racolare a victimelor din traficul de persoane. Este modul prin care traficanții de persoane se folosesc de atașamentul emoțional al unei femei pentru a o obliga să se prostitueze.

Metoda nu este una simplă și cere multă răbdare, pentru că, uneori, atașamentul se construiește în timp. Dar și după ce este câștigat, fiecare emoție a victimei devine prilej de exploatare și mijloc de instituire a unei permanente stări de teroare.

Citește și: Tu știi să-ți protejezi copilul de agresorii sexuali, l-ai învățat cum să se apere?

„S-a culcat cu ea, a filmat-o și apoi o șantaja”

Povestea Simonei este destul de tipică pentru această metodă de racolare a victimelor traficului de persoane. Ce este atipic și anormal în toată succesiunea de evenimente pe care o veți citi în următoarele rânduri e reacția slabă și uneori, de neînțeles, a autorităților. Atât române, cât și germane.

Totul a început cu o relație de iubire. Ea s-a dezvoltat în timp. Simona avea o relație de prietenie din timpul liceului cu un băiat din Brăila, Ionuț B. Ulterior, ea a plecat la facultate la București, a terminat două facultăți și, când s-a întors în Brăila, și-a consolidat relația cu respectivul.

Citește tot articolul în Investigatoria.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related