Termocentrala Mintia, scoasă la vânzare la un preț de pornire de 91 de milioane de euro

Data:

Termocentrala Mintia va fi scoasă la vânzare, în bloc, în 15 iulie, prețul total de pornire al licitației fiind de 91,23 milioane de euro.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, printre condițiile impuse de Ministerul Energiei companiei care va achiziționa termocentrala se află și obligativitatea realizării unei noi capacități energetice de 800 Mwh în bandă pe gaz metan și energie regenerabilă până la finele anului 2026.

„Guvernul României, prin premierul Nicolae Ionel Ciucă, consideră că o astfel de investiție este deosebit de importantă atât pentru Sistemul Energetic Național cât și pentru impactul social și economic pozitiv pe care îl are pentru județul Hunedoara. În calitate de reprezentant al executivului în județul Hunedoara, voi acționa instituțional, ori de câte ori va fi nevoie, pentru ca activitatea de producție a energiei electrice la Mintia să continue, să se modernizeze și să se dezvolte”, a declarat luni prefectul Hunedoarei, Călin Petru Marian.

Citește și: Procurorii DNA au deschis un dosar penal in rem privind contractul de finanţare cu fonduri europene pentru reabilitarea unor bulevarde din Buzău

Administrator judiciar al societății Complexul Energetic Hunedoara (CEH) SA a anunțat că prețul total de pornire al licitației, care va avea loc în 15 iulie, la sediul CEH din Petroșani, este de 91.236.832,87 de euro, exclusiv TVA.

În cazul în care termocentrala nu va fi achiziționată, licitația se va relua în 29 iulie, apoi în 12 și 26 august, în aceleași condiții de preț și locație.

Potrivit administratorului judiciar, prin implementarea acestei măsuri vor putea fi puse în aplicare demersurile necesare pentru stoparea poluării cu dioxizi de sulf, oxizi de azot și pulberi, iar Termocentrala Mintia se va adapta la noile standarde europene prin care se urmărește trecerea de la producția de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile.

Termocentrala Mintia face parte din CEH este compusă din terenuri (329 de hectare), construcții, bunuri mobile și echipamentele aferente.

Termocentrala Mintia a fost oprită în martie anul trecut din cauză că nu mai avea cărbune, iar personalul a fost disponibilizat.

Citește și: Mărturii cutremurătoare ale celor scăpați din „iadul rusesc”: „Mariupol e o morgă imensă. Ruşii cărau cadavrele cu camioanele”

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...