Timișoara 2023 | Fotografii ale femeilor din perioada Belle Epoque, expuse la Muzeul Național al Banatului

Data:

Muzeul Naţional al Banatului (MNB) din Timişoara anunţă că în acest an dedicat programului Capitalei Culturale Europene vizitatorii pot viziona fotografii ale femeilor care au trăit în oraş în perioada Belle Epoque, acestea fiind incluse în cadrul expoziţiei permanente „Memoria obiectelor şi cultura urbană din vestul României”.

Fotografiile femeilor timişorene din perioda Belle Epoque vor putea fi vizionate pe durata întregului an, programul de vizitare fiind de marţi până duminică, între orele 10,00 – 18,00.

„Perioada Belle Epoque, cuprinsă între anii 1871 şi 1914, a fost o epocă de prosperitate şi schimbare socială în Europa, caracterizată de o creştere economică semnificativă şi de progrese în tehnologie şi în cultură. Pe teritoriul actualei Românii, această perioadă a fost marcată de dezvoltarea rapidă a oraşelor, de modernizarea infrastructurii şi de creşterea numărului de femei care au început să iasă din case şi să se implice în viaţa publică. Femeile au obţinut dreptul de a vota şi de a se educa şi au început să ocupe poziţii din ce în ce mai semnificative în viaţa politică şi culturală a ţării. Femeile din clasa de mijloc şi din înalta societate din acea perioadă călătoreau în Franţa şi adoptau stilul parizian în îmbrăcăminte şi modă. Erau puternic influenţate de acest stil, îşi petreceau timpul în cafenele şi teatre, participând la evenimente mondene şi socializând cu prietenii şi familia. Erau adesea văzute purtând rochii lungi şi elegante, împodobite cu dantelă şi mărgele şi aveau părul coafat în stiluri sofisticate”, se menţionează în informarea transmisă de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Banatului, potrivit Agerpres.

Citește și: Expoziție în premieră a artistului Samy Briss într-un muzeu din România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Muzeul Național al Banatului / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Aktual 24: Premierul Italiei, reacție fermă în Parlament: Dacă nu mai susținem Ucraina, atunci susținem invazia

Premierul italian Giorgia Meloni a ținut un discurs emoționant...

Limba română, serbată și de Ziua Unirii Basarabiei

Pe 27 martie, la Chișinău, sărbătorim împreună limba și...

Cetate din Transilvania, reconstruită ca în urmă cu 1.200 de ani

Primăria comunei Biharia, județul Bihor, a obţinut o finanţare...