sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăÎn lumeTonul dintre Rusia și NATO devine tot mai ascuțit. Ce planuri are...

Tonul dintre Rusia și NATO devine tot mai ascuțit. Ce planuri are România dacă lucrurile scapă de sub control?

Potrivit Deutsche Welle, România așteaptă Noua Strategie Americană pentru Marea Neagră, privind cu îngrijorare spre Est, unde Rusia amenință Ucraina, inclusiv pentru a convinge NATO cât de periculos ar fi să-și deschidă ușile pentru Kiev.

Tonul dintre Rusia și NATO devine tot mai ascuțit

Chiar înaintea video-întâlnirii de astăzi dintre Joe Biden și Vladimir Putin, au apăut o serie de informații furnizate de serviciile secrete americane, conform cărora Moscova ar avea în vedere o ofensivă militară la începutul anului viitor, în care ar fi gata să  arunce aproape 200.000 de militari. Ar fi vorba despre 100 de batalioane destinate operațiunilor tactice, armament greu, artilerie și alte echipamente sofisticate.

Rusia nu a lansat întâmplător discuția asupra propriei sale Mari Strategii, ci cu gândul că amenințând, negocierile ar putea fi mai simple și rezultatele mai fructuoase, mai arată sursa citată.

Ce-ar putea face România și cum ar trebui să se pregătească pentru planurile pe care le fac Statele Unite în regiune? Încă e neclar, fiindcă urmează negocieri serioase. Rusia nu se va mulțumi probabil doar cu promisiunea, fie ea și scrisă, că NATO nu se va extinde spre vecinătatea ei apropiată, adică spre statele care au făcut parte din Uniunea Sovietică.

Articolul integral, în Deutsche Welle!

Citește și: Medic: „Terapia cu oxigen NU arde plămânii” (presshub.ro)

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE