Topul firmelor din Iași. Ce cifră de afaceri au avut anul trecut primele 20 de companii din județ

Data:

„Ziarul de Iași” a realizat un clasament al celor mai mari 20 de companii din județul Iași în funcție de cifra de afaceri obținută anul trecut.

În total, afacerile raportate în 2021 de aceste firme au crescut cu 18% comparativ cu anul precedent, ajungând la 6,93 miliarde de lei (1,40 miliarde de euro), față de 5,78 miliarde de lei (1,19 miliarde de euro) în 2020. Patru firme din Top 20 care fac cei mai mulți bani pe piața locală au acționari străini, iar trei sunt deținute de stat, restul fiind companii deținute de antreprenori români (mare parte ieșeni), care an de an au o contribuție semnificativă în economia Iașului. Topul este reprezentat la vârf de firme din industria auto, siderurgică, IT.

Totuși, având în vedere faptul că la momentul realizării clasamentului nu aveau toate companiile depus bilanţul la organele fiscale, este posibil să apară pe parcurs unele modificări. BorgWarner România, ArcelorMittal Tubular Products Iași și Amazon Development Center România domină clasamentul, însă sunt și nume noi care și-au făcut loc în topul din anul 2022 (pe baza rezultatelor financiare aferente anului 2021), cum ar fi Lincor Trans și A&S Med Warehouse.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: România și celelalte state din Est se tem de provocările Rusiei. Întreaga regiune glisează între complicitățile cu Moscova și nevoia de NATO

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related