Tractoarele din Belarus intră în România prin Zona Liberă Galați

Data:

Timp de cel puțin jumătate de an, vestitele tractoare construite în Belarus vor intra în România pe la Galați, prin Zona Liberă de la malul Dunării. Tot aici, elvețienii de la SunPro speră să termine construcția fabricii de ulei până la sfârșitul acestui an, pentru a începe producția din primăvara anului viitor.

Unul dintre cele mai interesante contracte semnate în acest an de Administrația Zonei Libere Galați este cel cu Belarus Agro Trade. Compania din Belarus a închiriat, pentru șase luni, un teren în Zona Liberă, unde a adus deja mai multe dintre renumitele tractoare, pentru ca acestea să intre pe piața românească. Directorul Zonei Libere Galați, Cătălin Cojocaru, a declarat pentru „Viața liberă” că respectivul contract de închiriere a fost semnat în februarie 2023, pe o perioadă de șase luni, dar cu posibilitatea de a fi prelungit.

Citește și Polițiștii locali din Galați își măresc lefurile cu până la 500 de euro, ca să fie mai motivați

Fabrica de ulei din Zona Liberă, pe repede înainte

Pe de altă parte, merge înainte contractul cu elvețienii de la SunPro pentru construirea de la zero a unei fabrici de ulei de peste 20 de milioane de euro – cea mai mare investiție de până acum și, totodată, prima fabrică ridicată în Zona Liberă Galați. Celor 3,5 hectare concesionate inițial pentru fabrică li s-a adăugat încă un hectar de teren, pe un contract semnat luna aceasta, necesar stației de epurare proprii, construite tot de elvețieni, pentru că Zona Liberă nu are rețea de canalizare, titrează Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...