„Trage cortina. Îndrăzneşte să visezi!”. Tabere de teatru în curtea școlii, organizate de o învățătoare din județul Galați

Data:

Doina Susanu este învăţătoare titulară la Şcoala Gimnazială „Negoiţă Dănăilă” din satul Buceşti, comuna Iveşti. Lucrează în învăţământ numai de trei ani, dar a reuşit să facă lucruri remarcabile, tocmai pentru că a înţeles că nu poţi face educaţie la modul funcţionăresc.

I-am privit filmuleţele postate pe Facebook cu copiii pe care i-a „păstorit” astă-vară cinci zile într-o tabără în curtea şcolii. Dezinvolţi, cu lumină în ochi şi în zâmbet. Bucuroşi că sunt la şcoală, fericiţi să aibă un asemenea dascăl și cu sentimentul că sunt valoroşi şi iubiţi.

Doina Susanu s-a născut la Cahul. A fost un copil timid şi nesigur, nu a avut norocul să dea peste dascălul care să sufle şi să-i umfle pânza visurilor.

„Nu am găsit profesorii care să mă motiveze. Am învăţat, pentru că aşa mi-au zis părinţii că e bine. Şi după ce am terminat şi liceul, şi facultatea, am avut aşa un gust al zădărniciei. Aveam sentimentul că am pierdut nişte ani din viaţă degeaba, acumulând nişte cunoştinţe care nu-mi vor folosi niciodată”, povesteşte Doina.

Citește articolul integral pe Viata-libera.ro

Citește și: Dan Dungaciu a câștigat șefia unui institut al Academiei Române, după ce a concurat singur. De două ori

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: viata-libera.ro)

spot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni ca Niculae...

Afaceri cu bani publici. CJ Neamț și firma fraților Ciocan, aproape de o înțelegere de un sfert de miliard de lei

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț Piatra-Neamț, Consiliul Județean Neamț,...

VIDEO Secretarul general al NATO, la București: Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni,...