Trei dinți din față

Data:

Cartea lui Marin Sorescu povestește și despre cum toți care îndrăznesc să încălce regulile unei societăți închise sunt sfâșiați de tovarașii care știu să distrugă individul care are iluzia libertății.

Femeia care nu e tăcută și care se crede egală cu bărbatul pare că nu are ce căuta în politica românească, dacă nu e supusă și are curajul să emane idei diferite de masculii feroce. Pare că am ajuns să trăim într-o junglă politică în care „măi animalule” ale președintelui României cu studii la Moscova și îndemnul de a „număra oule” ale unui premier condamnat penal în România sunt vise de adormit copiii.

Am ajuns să se accepte în politica românească să se urle să se rupă picioarele unor femei și să le arătăm cam cât de vineți pot să aibă ochii dacă mai au curajul să intre în polemici cu masculii din politică pentru care băieții din comuna primitivă sunt modele de succes.

Citește și: Flavia Boghiu, viceprimar al Brașovului (USR), victima unui act degradant. Cioloș: „Am trecut orice barieră de bun-simț”

Scăpările freudiene ale câtorva viteji ne arată profundul misoginism ale băieților mari din politică. Să nu uităm glumițele de sedus ziariste ale unui ministru de finanțe sau ale președintelui țării, aflat într-o relație nepotrivită cu serviciile de contrainformații ale armatei, care invita doamne să se așeze pe masă să le resusciteze ca un mascul alfa.

Prea mulți politicieni se cred, în continuare, într-o țară în care femeia are doar dreptul să nască ostași, să spele, să gătească și să mulțumească lui Dumnezeu că are o familie frumoasă în care își ia doar doi pumni în gură când vine bărbatul rupt de beat de la bordel.

Misoginismul se reflectă în practica băieților mari de a tăia oxigenul în politică femeilor care-i pot concura cu succes. E nevoie de practică la nivel înalt și de voința politică de a educa populația și de a explica masculilor abuzivi că agresarea femeilor reprezintă o practică care nu face cinsta unei națiuni care vrea să se integreze cu adevărat în Uniunea Europeană.

Citește și: Consilierul PMP din Mogoșoaia care a agresat-o pe consiliera USR și-a dat demisia din partid și își pierde mandatul

Este mai simplu să luptăm pentru familia tradițională în care femeia să fie călcată în picioare pentru că ea nu are voie să fugă de un bărbat agresiv decât la doi metri sub pământ. Dincolo de rolul de mamă sau de femeie ușoară, femeia devine o pradă pentru masculii agresivi care devin modele de succes pentru masculii agresivi de mâine.

Să nu uităm și că președintele Putin a recunoscut cu mândrie în suflet că prostituatele rusoaice sunt cele mai bune din lume și că modelul geopolitic promis de către acesta viitoarelor state satelit include femei frumoase, tăcute și gata să procreeze ostași pentru recucerirea Vestului decadent.

Așa cum bine spunea Amanda Gorman la discursul inaugural al președintelui Biden, fetițele e bine să „poată visa să devină președinte” pentru că „există întotdeauna lumină, dacă suntem destul de curajoși să o vedem”. Sau putem să spargem o sâmânță sau un popcorn în timp ce ne uităm cum brutele le rup picioarele sau le fac ochișorii vineți. 

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...