Turiștii care vizitează Mărginimea Sibiului vor avea 20 de kilometri de pistă de biciclete

Data:

Consiliul Județean (CJ) Sibiu a lansat la începutul acestei săptămâni procedura de licitație pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea amenajării unei pistei de biciclete în microregiunea Mărginimea Sibiului, între localitățile Sibiu – Poplaca – Orlat – Cristian, zonă circulată intens și cu potențial semnificativ de dezvoltare economică și turistică.

Potrivit CJ Sibiu, pista de biciclete va avea o lungime de aproximativ 20 de kilometri, fiind cea mai lungă pistă pe care administrația județeană își propune să o realizeze în următoarea perioadă. Acesta va fi amenajată în ampriza drumurilor județene :DJ 106 R, DJ 106 D, DJ 106 J și DJ 106 E, care leagă localități mai sus menționate.

Valoarea estimată a contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate, precum și a altor documentații și studii necesare în stabilirea traseului, se ridică la suma de 230.000 lei fără TVA, fondurile fiind alocate din bugetul local al județului Sibiu. Proiectanții vor elabora documentațiile în termen de 6 luni de la semnarea contractului și emiterea ordinului de începere.

Citește și: O fostă parlamentară din Norvegia s-a înrolat în Legiunea Internațională de voluntari din Ucraina

În cazul în care, în cadrul studiului de fezabilitate se va stabili că pista de biciclete va fi amenajată pe ambele sensuri de mers, benzile vor avea o lățime de circa 1,5 metri/sens, iar dacă soluția propusă va fi ca această să se construiască doar pe un singur sens al drumului județean, banda de rulare va avea o lățime de aproximativ 3 metri.

“Prin această investiție vom crea pentru sibienii pasionați de ciclism, dar și pentru turiștii care ne vor vizita, soluții alternative de mobilitate nemotorizate pentru un sistem de transport durabil, cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Ne dorim ca județul Sibiu să devină cu adevărat o destinație turistică atractivă, în care ai oportunitatea de a te bucura de frumusețile naturii, să fie susținute de o infrastructură adaptată la standardele europene și sigură”, a declarat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Anul acesta, CJ Sibiu va elabora studii de fezabilitate pentru amenajarea a încă 17 kilometri de pistă de biciclete, între localitățile: Sibiu – Rășinari (2 km), Sibiu- Cisnădioara (5 km) și Sibiu – Ocna Sibiului (10 km). Contractele au fost semnate în lunile martie și aprilie 2022, valoarea acestora ridicându-se la suma totală de peste 270.000 lei fără TVA. De asemenea, în luna aprilie au început lucrările pentru amenajarea pistei de biciclete de pe DJ 105 G, între localitățile Avrig și Mârșa. Această investiție este realizată cu sprijinul fondurilor europene.

Citește și: Biblioteca județeană din Bistrița, vandalizată cu intenție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: