Turul doi pentru CSM. Judecătoarea Grațiela Milu a câștigat în fața lui Adrian Glugă un loc în viitorul CSM

Data:

Judecătoarea Ramona Grațiela Milu de la Curtea de Apel Brașov a câștigat un loc în viitorul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM), potrivit unor rezultate neoficiale obținute de PressHUB.

Ea l-a învins în turul doi, organizat la limita legii, cu sprijinul majorității din Secția pentru Judecători din CSM și a ministrului Cătălin Predoiu, pe contracandidatul său, judecătorul Adrian Glugă de la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit unor surse neoficiale, Milu ar fi obținut 416 voturi din partea judecătorilor de la curțile de apel din țară, iar Glugă ar fi obținut 336 de voturi. Singurele curți de apel în care Glugă a obținut mai multe voturi decât Milu au fost cele de la Oradea, Craiova și Alba Iulia.

Citește și:

VIDEO Judecătoarea Ramona Grațiela Milu: „Mi-e frică de unanimități, mi-e frică de candidatul unic”

Se trag sfori pentru eliminarea magistraților „reformiști” din noul CSM? Apărarea judecătoarei Milu

Rezultate strânse pentru ceilalți candidați

În continuare, se numără voturile pentru reprezentantul tribunalelor în CSM, disputa fiind între judecatorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj și judecătorul Narcis Erculescu, președintele Tribunalului Dâmbovița.

UPDATE Narcis Erculescu, președintele Tribunalului Dâmbovița, l-a învins la vot pe judecătorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj.

Și în cazul procoririlor din CSM s-a organizat turul 2 în urma deciziei din CSM. Lupta se dă între procurorul Claudiu Sandu de la Parchetul Tribunalului Brașov și procurorul Sorin Flonta de la Parchetul Tribunalului Sălaj. Cei doi își dispută ultimul loc destinat parchetelor de tribunale în CSM.

Citește și: Alegeri cu miză pentru viitorul CSM, după ce actuala majoritate a impus organizarea turului doi

Pentru locul destinat parchetelor de pe lângă judecătorii în CSM, astăzi se votează între procuroarea Cătălina Sîntion de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 și procurorul Sorin Lia de la Parchetul Judecătoriei Corabia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu. Reintră Firea în cursă. Și Burduja

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu, după o ședință maraton, care...