TVR a depus plângere penală în cazul biletelor pentru Campionatul Mondial de Fotbal vândute de un angajat

Data:

Televiziunea Română a depus marți o plângere penală privind modul în care au fost achiziționate și gestionate biletele oferite TVR, la prețuri speciale, de organizatorul Campionatului Mondial de Fotbal Qatar 2022.

TVR a demarat o cercetare disciplinară în urma unor e-mailuri prin care un cetățean a reclamat că Cristian Oprean, coordonatorul delegației televiziunii publice la Campionatul Mondial din Qatar, i-a vândut bilete pentru partida Franța – Maroc.

Tichetele erau marcate „ROTVR”, fiind destinate Televiziunii Române, în calitate de broadcaster oficial al evenimentului pentru România, iar reclamantul nu a putut intra pe stadion din cauza condițiilor speciale în care biletele puteau fi folosite, arată televiziunea publică într-un comunicat de presă.

TVR a precizat că cetățeanul a reclamat faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete.

Ulterior, într-un interviu acordat Paginademedia.ro, Cristian Oprean a declarat că a cumpărat 64 de bilete la Campionatul Mondial „pentru prieteni”, pentru „a ajuta”.

Totodată, coordonatorul delegației TVR din Qatar a recunoscut că nu a anunțat conducerea instituției pentru că „nu era nevoie” – în contextul în care aceste facilități erau oferite Societății Române de Televiziune de către FIFA prin intermediul EBU (European Broadcasting Union).

Citește și: Arhitectului care a proiectat Bazinul Olimpic din Pitești i s-a interzis accesul pe şantier

„Cu toate acestea, ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanții TVR au aflat că domnul Oprean a achiziționat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022.

Prin acțiunile sale, domnul Cristian Oprean și-a depășit atribuțiile de coordonator al delegației TVR la CM din Qatar și a abuzat de poziția sa pentru a achiziționa și transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv”, a transmis televiziunea publică.

La începutul săptămânii trecute, Cristian Oprean și-a dat demisia, înainte ca cercetarea disciplinară demarată de conducerea TVR să fie încheiată, motiv pentru care procedura internă a fost sistată.

În aceste condiții, managementul TVR a decis sesizarea organelor de urmărire penală.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

3 COMENTARII

  1. […] Reprezentanții Televiziunii Române au depus marți o plângere penală privind modul în care au fost achiziționate și gestionate biletele oferite televiziunii publice, la prețuri speciale, de organizatorul Campionatului Mondial de Fotbal Qatar 2022, informează Presshub.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related