Ucraina impune sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă: „Reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”

Data:

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a anunțat vineri că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, ca „persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Reacția Ucrainei vine după ce senatoarea a depus un proiect de lege care prevede ca România să anexeze mai multe teritorii ale Ucrainei.

Referindu-se la demersul făcut de Diana Șoșoacă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko, a acuzat „un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus”.

“Senatorul Parlamentului României Diana Şoşoacă a inițiat un proiect de lege prin care se propune anexarea de către România a unei părți a regiunii de sud a Ucrainei. Prin acest demers, politicianul marginal încearcă să „recupereze identitatea culturală a populației românești”.

Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România.

MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, a transmis pe Facebook Oleg Nikolenko.

Citește și: Povestea însemnelor Ungariei Mari nu este (doar) despre fotbal. Și am fi ipocriți să ne victimizăm tocmai noi

Ce prevede proiectul lui Șoșoacă

Senatoarea Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege care să modifice tratatul de bună vecinătate dintre România și Ucraina, care urmează să expire în 2027.

Diana Șoșoacă vrea ca partea română să denunțe acest tratat, iar România să anexeze Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul, Maramureșului istoric și Insula Șerpilor.

Senatoarea independentă a cerut adoptarea proiectului său în regim de urgență.

Dacă actul normativ ar fi adoptat, în varianta propusă de Diana Șoșoacă, Ucraina ar urma să fie anunțată de faptul că Bucureștiul nu mai vrea prelungirea tratatului de bună vecinătate din 2026.

„România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul Bolgrad, Ismail), Maramureșului istoric și Insula Șerpilor”, prevede articolul 2 al legii propuse de Diana Șoșoacă.

Citește și: Kiwi, curmal chinezesc și paw-paw, aclimatizați într-o stațiune pomicolă din România. Iubitorii de plante exotice le pot cultiva la ei în grădini

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...