ULTIMA ORĂ Medicul Tesloianu a fost arestat preventiv 30 de zile

Data:

Medicul Nicolae Dan Tesloianu a fost arestat pentru 30 de zile de magistratii Tribunalului București. El a contestat măsura preventivă.

Doctorul de la spitalul „Sf Spiridon” din Iași este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, și luare de mită.

Acesta este acuzat de procurori că „și-ar fi exercitat atribuțiile de serviciu, cu intenție, în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017- august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște, ignorând riscul de a provoca pacienților probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deși acest lucru este interzis de legislația primară”.

Procurorii notează că „producătorii dispozitivelor medicale consemnează pe ambalajul aparatelor interdicția reutilizării acestora”.

Citește și: Cum au aflat procurorii că medicii folosesc pentru pacienți echipamente scoase de la cei morți

„O mare parte dintre intervențiile de introducere a unor dispozitive cardiace implantabile, inclusiv extrase de la pacienți decedați, derulate/recomandate de către medic, nu erau necesare, procedându-se la operaționalizarea lor fie prin consemnarea unor diagnostice fictive, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacții de natură a conduce la simptomatologia specifică”, mai susțin procurorii.

Citește și: Averea impresionantă a medicului reținut în cazul dispozitivelor medicale luate de la morți

Doctorii ar fi luat și mită de la pacienți

Tot în acest dosar, procurorii urmăresc penal alte cinci persoane fizice (inclusiv suspectul menționat mai sus), având calitatea de medici la spitalul din Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, precum și față de alte patru persoane fizice, având calitatea de pacienți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Față de unul dintre suspecții medici, procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cu obligația de a nu mai exercita profesia de medic.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Orașul culturii” ratează fără jenă banii europeni pentru Biblioteca Județeană Gheorghe Asachi | ReporterIS

„Orașul culturii” ratează fără jenă banii europeni pentru Biblioteca...

De ce întârzie autostrada A8? | Ziarul de Iași

Actualizarea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic pe...

Cât mai costă să îți faci o casă? Exemple concrete de calcule

Prețul pe metru pătrat la construcția de locuinţe individuale...