Un activist civic trimis în judecată pentru „trafic de droguri de risc” cere încadrarea la o pedeapsă mai mare

Data:

Poate începe judecata activistului civic Cristian Dide, au decis magistraţii Tribunalului Iaşi. Dide a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la sfârşitul anului trecut, după ce a achiziţionat legal produse pe bază de cannabis, pe care le-a trimis la DIICOT, ca formă de protest, împreună cu facturile de provenienţă şi apoi s-a autodenunţat.

Trimiterea în judecată a lui Cristian Dide pentru săvârşirea infracţiunilor de „trafic de droguri de risc” şi „introducere în ţară, fără drept, de drog droguri de risc” a fost înregistrată la Tribunalul Iaşi pe 24 februarie. Însă Dide, cu legea “în mână”, ne-a mărturisit că a cerut să fie judecat pentru “trafic de droguri de mare risc”. Ceea ce, dacă s-ar întâmpla, i-ar putea aduce o condamnare mai mare cu câţiva ani buni.

De la înregistrarea dosarului lui Cristian Dide pe rolul Tribunalului din Iaşi, activistul civic a formulat 12 cereri şi excepţii prin care a atras atenţia asupra unor aspecte de nelegalitate a sesizării instanţei, a administrării probelor şi a administrării actelor de urmărire penală. Una dintre ele atrage atenţia în mod deosebit.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Citește și: Unchiul primarului din Iași scapă de amendă, după ce a distrus o banca în parc | PressHub

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Zelenski somează Rusia să se retragă de la centrala nucleară Zaporojie / Noi explozii în Crimeea

Cel puţin patru explozii s-au produs joi seară într-o...

O instituție a statului a contestat decizia suspendării sesizărilor privind plagiatul lui Ciucă. Dar a refuzat să facă publică acțiunea

Ministerul Educației, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior,...

VIDEO Afganistan: Copii vânduţi pentru adopţie, exploatare sexuală sau îndoctrinare

Copii vânduţi contra echivalentului a câteva sute de euro...