Un fost primar condamnat pentru abuz în serviciu, eliberat după ce a executat jumătate din pedeapsă. Prejudiciul nu a fost recuperat

Data:

În urmă cu aproape două săptămâni, Tribunalul Vaslui a dispus eliberarea din pușcărie a fostului primar al comunei Dumești, Mihai Sabaiduc. Acesta fusese condamnat, în 2017, la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecințe deosebit de grave, fiind parte a unei rețele care pur si simplu fura terenuri de sute de mii de euro de la adevărații proprietari.

Pion-cheie în această rețea, notarul Lidia Vieru s-a sinucis în timpul procesului. La momentul condamnării, Sabaiduc tocmai începuse al cincilea mandat de edil.

Încarcerat în Penitenciarul Vaslui, Sabaiduc (58 de ani) a scăpat de gratii, nu fără emoții. Inițial, prima instanță a respins cererea sa de eliberare condiționată, magistratul recunoscând că fostul edil îndeplinea condițiile esențiale pentru a fi trimis acasă, dar prevalându-se de faptul că prejudiciul de circa 700.000 de euro, pus în sarcina lui Sabaiduc și a celorlalți inculpați din dosar, nu a fost recuperat.

Citiți articolul integral pe Reporteris.ro

Citiți și

Patru cazuri flagrante în care Primăria Iași apără în instanțe dezvoltatori imobiliari care au încălcat autorizațiile de construcție

ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: