Un milion de luminițe pe străzile Brașovului. Când se deschide Târgul de Crăciun

Data:

Miercuri se aprind luminițele în Bradul de Crăciun din Piața Sfatului din Brașov, în centrul istoric și pe marile bulevarde. Tot miercuri își deschide porțile Târgul de Crăciun din Brașov și începe seria de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă.

Peste un milion de luminițe vor ,,sclipi” în bradul de Crăciun din Piața Sfatului, pe străzile din centrul istoric și din Șchei, dar și pe marile bulevarde din oraș, a anunțat luni Primăria Brașov.

Moș Crăciun, din 17 decembrie

„După doi ani de pandemie, de restricții, doi ani în care am stat la distanță unul de celălalt, este cel mai bun moment să redescoperim bucuria de a fi împreună, de a ne simți, din nou, o comunitate.

De aceea, vrem să le oferim brașovenilor, dar și turiștilor, cele mai frumoase sărbători de iarnă, în care să se bucure de evenimentele pregătite pentru ei: colinde, concerte, patinoar, filme la cinema Astra sau povestea drumului lui Moș Crăciun, din Laponia la Brașov, la cinema Stelarium, ateliere pentru decorațiuni și cadouri de Crăciun, expoziții de artă și seri culturale la Banca de Cultură Apollonia.

Și ca să ne putem bucura de această lună magică, peste tot accesul este gratuit. Pentru că sărbătorile de iarnă sunt și despre bucuria de a dărui, împreună cu partenerii noștri, îi așteptăm pe brașoveni să le doneze celor mai puțin norocoși în cadrul campaniilor Happy Box și Ziua dărniciei.

Bineînțeles că va veni și Moș Crăciun în Piața Sfatului, începând cu 17 decembrie. Vă aștept pe toți brașovenii, miercuri, de la ora 17.00, în Piața Sfatului, să aprindem împreună luminițele Crăciunului”, a transmis primarul Brașovului, Allen Coliban.

Anul acesta, municipalitatea a luat decizia de a extinde zonele în care au fost montate luminițe de sărbători. Astfel, 800.000 de leduri vor lumina centrul istoric, Piața Sfatului, Piața Unirii și legăturile principale cu zona Șchei, dar și marile bulevarde. Alte 200.000 de luminițe au fost montate în Bradul de Crăciun din Piața Sfatului.

Citește și: Afaceri cu bani publici. CJ Neamț și firma fraților Ciocan, aproape de o înțelegere de un sfert de miliard de lei

Și un târg al producătorilor și meșteșugarilor

Tot de Sfântul Andrei, își deschide porțile cel mai mare târg de Crăciun pe care l-a organizat Brașovul. 60 de producători, meșteșugari, artizani și comercianți îi vor întâmpina pe brașoveni și turiști cu plăcinte brașovene, coapte pe lespede, castane coapte, jumări și untură pe pâine, caltaboși și cârnați, ceai, vin și țuică fiartă, turtă dulce.

De asemenea, vizitatorii târgului vor putea să cumpere decorațiuni  și ornamente de Crăciun, șosete și mănuși de lână împletită și haine din lână împâslită.

„Magia iernii” aduce la Brașov, în luna decembrie, peste 100 de evenimente: de la colinde, concerte, la Moș Crăciun, care va veni zilnic în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, la ateliere de fabricat decorațiuni de Crăciun și cadouri, la Ziua Dărniciei în Piața Unirii, la patinoarul gratuit din Piața Sf. Ioan, cinema-ul Stelarium din Piața Brassai sau Magia filmelor de la cinema Astra.

Un eveniment important pentru comunitatea brașoveană este deschiderea celui mai mare centru cultural din Brașov, Banca de Cultură Apollonia, care își va deschide porțile în data de 16 decembrie, în fosta bancă săsească, de pe str. Republicii, colț cu str. Michael Weiss.

Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele pe care municipalitatea le pregătește în luna decembrie.

„Pentru că trecem printr-o perioadă mai specială din punctul de vedere al nevoii reducerii consumului de energie electrică, în zonele noi în care avem iluminat de sărbători, acesta va fi oprit în intervalul 1:00 – 6:00 (noaptea), iar în centrul istoric, în același interval, vom reduce fluxul luminos, astfel că va fi redus consumul de energie electrică cu 41%”, a precizat municipalitatea.

Față de orarul obișnuit vor fi în plus în circulație încă 29 de mașini, toate pe trasee ce ajung din diverse cartiere spre Centrul Vechi al orașului.

Citește și: Tu știi să-ți protejezi copilul de agresorii sexuali, l-ai învățat cum să se apere?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Brașov)

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un grup de studenți români a solicitat ajutor consular în Turcia, după cutremurul devastator

Un grup de studenți români Erasmus a solicitat ajutor...

Regizorul Stere Gulea: Teambuilding nu este un film

Regizorul și scenaristul Stere Gulea a dezvăluit detalii despre...

Echipă românească de fotbal, prinsă în nebunia generată de cutremurul din Turcia

Un cutremur puternic a lovit sudul Turciei. Fotbaliștii de...

Polițist acuzat de viol, la un pas de eliberare

Judecătoria Cluj-Napoca a respins propunerea parchetului de prelungire a...