miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateUn nou tip de fraudă cu certificate verzi: teste Covid fals pozitive

Un nou tip de fraudă cu certificate verzi: teste Covid fals pozitive

O metodă nouă de fraudă cu certificate verzi a fost identificată de oamenii legii. Mai mulți medici de familie din România sunt anchetați pentru că ar falsifica teste Covid.

Polițiștii au descoperit că aceștia declarau în platformele oficiale că testele rapide ale unor pacienți sunt pozitive, așa că aceștia beneficiau și de concediu medical, iar apoi aveau și certificat verde de trecere prin boală.

„Există indicii privind un nou mod de operare folosit pentru a frauda procesul de eliberare şi utilizare a certificatelor digitale UE. Astfel, în ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulţi medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătăţii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi, atestând în mod nereal că sunt infectaţi”, a arătat Monica Dajbog.

Citiți articolul integral pe Revista22.ro

Citiți și

DNA Oradea a reținut patru persoane în dosarul vaccinărilor „la chiuvetă”

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE