Un parlamentar AUR propune minarea podurilor și șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime la graniță, contra rușilor

Data:

Un deputat AUR de Brăila a găsit soluția pentru ca România să se apere de o invazie militară rusească. Ciprian Ciubuc propune, pe contul său de Facebook, câteva „Măsuri urgente, pe care le pot lua niște conducători demni în contextul disensiunilor NATO-Rusia”.

Printre măsurile pentru „conducători demni” pe care le propune parlamentarul, a cărui experiență este în industria alimentară – potrivit instruirii sale la universitatea din Chișinău, și în imobiliare, potrivit experienței profesionale din CV, se numără „Armata obligatorie pentru absolut toți bărbații de 18-40 ani, o pregătire minimă, elementară de apărare, 3 luni pentru toți bărbații cu studii superioare, și 6 luni pentru cei fără studii superioare. (România nu are bărbați pregătiți să-și apere țara, casa și familia!)”.

Citește și: Între speranță, fugă și pregătiri de război. Cum se pregătesc localnicii din orașul Harkiv, de lângă granița cu Rusia, pentru necunoscut

Ciprian Ciubuc mai propune, ca măsuri de apărare care pot fi luate de țară în secolul XXI, când armatele moderne lucrează cu drone și armament inteligent, „șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime dea lungul frontierei flancului estic, toate drumurile naționale și internaționale de intrare în țară dinspre granița de Est, securizate, podurile de intrare dotate cu explozibil de distrugere”.

Un parlament mai mic și bani mai puțini pentru partide

Deptatul AUR nu se limitează doar la sfaturi militare, ci oferă și unele soluții urgente pentru problemele sociale ale României:

„Tăierea pensiilor speciale, 1.5 miliarde ron/an!; Dotarea armatei române, cu armament nou, nu fiare vechi! 2 miliarde lei noi s-a plătit la sf. 2022 pe 33 de avioane vechi de 40 de ani; Tăierea subvențiilor pentru partidele politice 500.000.000 ron/an; Reducerea numărului de parlamentari la 300, din 2024: 89 senatori si 211 deputați! 466 sunt prea mulți, 166 parlamentari în plus – 996.000.000 ron/an. În 2009 au votat la referendum peste 8.000.000 de români pentru acest lucru.”

Citește și: 3 motive pentru care generalii români au doctorate și cei din NATO nu

Soluțiile lui Ciprian Ciubuc au fost întâmpinate cu comentarii pe măsură:

„Pentru ce să minezi podurile? Ca să nu treacă ce? Elicopterele? Rachetele? Și de unde ai scos-o pe aia cu 3 luni armata pentru cei cu studii superioare și 6 luni cei fără, cum ai gândit-o? Cred că după Radu Tudor ești următorul strateg al țării, nu știu ce ne făceam fără tine! Mai reveniți cu picioarele pe pământ, să fim serioși, NATO nu este pregătită sa facă față Rusiei, dar dacă se va implica și China mai faci un rând de șanțuri?”, este unul dintre comentariile de pe Facebook.

Postarea deputatului este însoțită de o hartă a „României Mari”, fără nici o legătură cu actuala situație internațională.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“ și Pacepa | Aktual24

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...