Universitatea Babeş-Bolyai se pregăteşte pentru admiterea de toamnă

Data:

În această sesiune, UBB Cluj pune la dispoziție un număr de 809 locuri bugetate 6.380 locuri cu taxă la nivel licență zi și 1.251 locuri cu taxă la învățământ la distanță, iar la nivel master vor fi în total aproximativ 1.041 locuri.

Potrivit Ruxandrei Ursache, șef serviciu la Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la această situație se lucrează după retragerea candidaților din prima sesiune de înscrieri.

„La aceste situații încă se lucrează după retrageri. În momentul în care vor fi finalizate se vor încărca pe site la secțiunea admitere septembrie, detalizat pentru fiecare facultate în parte”, a declarat pentru monitorulcj.ro Ruxandra Ursache.

Citește și: Rușii cumpără cetățenia turcă pentru a scăpa de sancțiuni. Preț: 400.000 de dolari

Reprezentanții UBB se așteaptă ca în această sesiune de înscriere cei mai mulți candidați să își depună dosarele la Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (cea mai mare concurență la programele de învățământ la distanță) și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

În raport cu celelalte universități din țară și din UE, pe ce loc se află UBB?

„Din 2016, UBB se află anual, constant, pe prima poziție în țară în cadrul metarankingului universitar demarat de Ministerul Educației și Cercetării. Metarankingul reunește și sintetizează anual rankingurile internaționale ale universităților”, a adăugat Ruxandra Ursache pentru MONITORUL DE CLUJ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Vot” cu pistolul la tâmplă în teritoriile ucrainene ocupate de ruși

Ocupanţii ruşi vorbesc despre o participare-record, observatorii ucraineni despre...

What changes in Italy and EU under Prime Minister Giorgia Meloni?

Giorgia Meloni is a politician who has taken radical...

Sibiu, primul judeţ care va avea o agenţie de atragere a investiţiilor după modelul celei de la Viena

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii...