USR a anunțat propunerile pentru conducerile TVR, Radio Public și Institutul Cultural Român

Data:

USR a anunțat luni candidații propuși pentru conducerea radioului și televiziunii publice și a Institutului Cultural Român.

Potrivit unui comunicat transmis de USR, pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, USR îi propune pe Andrei Enescu şi Gabriel Gherghescu (supleant).

Andrei Enescu are mai bine de 21 de ani experiență în management, din care peste 14 ani în media, fost jurnalist ProFM, fost director general TVR Media și regizor. În 2015, a înființat Radio Clasic, primul post privat de radio dedicat culturii, muzicii simfonice și de operă.

Gabriel Gherghescu, cu o experiență în media de peste 25 de ani, este producător TVR, fost director TVR 1, fost director de programe TVR, fost șef secție „Evenimentul zilei”.

Pentru Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, USR îi propune pe Liviu Popescu și Gabriel Basarabescu (supleant).

Potrovit USR, Liviu Popescu are peste 17 ani experiență în media, este director general interimar al SRR, fost redactor-şef al Știrilor TVR, fost editor la Prima TV şi Realitatea TV şi fost producător la secția română a BBC World Service (1999-2002).

Gabriel Basarabescu este producător și realizator de emisiuni la Radio România Actualități din 1997, compozitor, orchestrator și muzician interpret, fost reprezentant în CA al SRR din partea angajaților.

Pentru funcția de președinte al Institutului Cultural Român, USR îl propune pe George Pleșu, licențiat în economie, respectiv în istoria și teoria artei, cu un master în management cultural la Universitat Internacional de Catalunya (Barcelona). George Pleșu este președintele Asociației Culturale AltIași, care a dezvoltat în ultimii 10 ani zeci de proiecte culturale cu impact local și național.

Pentru Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român, USR îl susține pe Dragoș Eduard Neamu, expert cultural la Asociația Memorialul Muzeul Colectivizării și la Direcția pentru Turism Cultural și Patrimoniu Istoric Drobeta Turnu-Severin, fost membru în Consiliul Director al Network of European Museum Organisations, fost președinte, promotor și fondator al Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Citiți și

Coaliția PSD-PNL îl propune pe jurnalistul Dan Turturică la conducerea TVR. Răzvan Dincă, șef la Radio România Actualități

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

ULTIMA ORĂ Cutremur de 4,9 în Târgu Jiu

Un cutremur de 4,8 pe scara Richter a avut...

Aktual24: Cine sunt copiii de bani gata reținuți în cazul drogurilor din Sectorul 1

Surse apropiate anchetei privind suspectii in cazul dosarului de...

UPDATE Cristian Ghinea: doamna colonel SRI de la Fonduri Europene nu s-a mai prezentat astăzi la concurs

Fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea...