USR cere demiterea de urgență a ministrului Florin Roman, după ce Libertatea a dezvăluit că și-a plagiat lucrarea de masterat

Data:

USR cere demiterea ”de urgență” a ministrului Digitalizarii, Florin Roman, acuzat că și-a plagiat lucrarea de masterat și că a mințit că a scris o carte.

Ziarul Libertatea a scris joi că Florin Roman şi-ar fi plagiat lucrarea de disertaţie pentru masterat susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012.

”Ce încredere ar mai putea avea românii în acest minister și, de fapt, în întregul guvern, știind că un ministru care a plagiat are de coordonat 1,8 miliarde de euro din PNRR pentru digitalizarea României? Furtul intelectual rămâne un furt oricât ar încerca Florin Roman și alți foști prim-miniștri sau miniștri să diminueze gravitatea faptei și el trebuie sancționat”, a transmis USR pe pagina de Facebook.

„Circulă o vorbă prin târg că, uneori, PNL e un fel de PSD mai puțin descurcăreț. Cuvintele sunt mai dure, dar nu vreau să le folosim direct ca în zicerea populară. Florin Roman confirmă că o comparație între PNL și PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării și agresiv atunci când n-are dreptate”, a declarat liderul USR, Dacian Cioloș.

”Practic, e pe același calapod cu Laura Vicol și cu Marian Neacșu, cu diferența că nu a cerut desființarea DNA și nu are încă o condamnare penală. În rest, același CV și aceeași dorință de a parveni fără niciun fel de calitate profesională. Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceți curățenie în cabinetul dumneavoastră și să ne arătați că nu susțineți furtul și nu vă bateți joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a mai spus liderul USR.

Citiți și

Libertatea: Ministrul Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat disertația de master

Libertatea: Ministrul Digitalizării, Florin Roman, nu-și găsește cartea de ”Sisteme informaționale” din CV, singura legătură cu domeniul pe care-l conduce. Nici editura nu știe de ea, nici la Biblioteca Națională nu e

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...