USR: Legile Cîmpeanu ale Educaţiei îi „spală” nu doar pe plagiatori, ci şi pe profesorii agresori

Data:

USR critică noile proiecte al legilor Educaţiei prezentate de ministrul Sorin Cîmpeanu, printre prevederile contestate fiind și cele care permit profesorilor sau educatorilor agresori să predea în continuare, fiind mutaţi la alte clase.

USR consideră că profesorii sau învăţătorii suspectaţi de agresiune fizică sau emoţională nu ar trebui lăsaţi să predea la nicio clasă pe durata cercetării disciplinare, ci ar trebui să fie suspendaţi temporar din funcţie.

„Noile proiecte al legilor Educaţiei prezentate de ministrul Sorin Cîmpeanu îi „spală” nu doar pe plagiatori, ci şi pe profesorii sau educatorii agresori, cercetaţi pentru violenţă fizică, hărţuire sau abuz. Profesorii sau educatorii care pun în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a antepreşcolarilor, preşcolarilor sau elevilor vor fi pur şi simplu mutaţi în altă clasă sau grupă, pentru a fi mai departe – cu doar câţiva paşi – de victimă sau victime. Astfel, aceştia vor putea, eventual, porni de la zero, cu un colectiv proaspăt, netraumatizat încă.

Citește și: Radiografia unui scandal care se repetă. Angela Gheorghiu vs Angela Gheorghiu

În condiţiile în care este vorba de fapte grave – violenţă fizică, abuz emoţional sau sexual -, fapte care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică şi care marchează un copil pe întreaga viaţă, USR consideră că un cadru didactic suspectat de comiterea unor astfel de fapte nu ar trebui lăsat să predea la nicio clasă pe durata cercetării disciplinare.

USR consideră că profesorii suspectaţi de agresiune fizică sau emoţională ar trebui să fie suspendaţi temporar din funcţie, chiar cu păstrarea drepturilor salariale”, a transmis miercuri USR, printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții USR susțin că un proiect de lege în acest sens se află în dezbaterea parlamentară, dar că este blocat în Camera Deputaţilor de peste un an. Proiectul, susţinut şi de USR, prevede suspendarea de drept a contractelor de muncă pentru cadrele didactice trimise în judecată pentru săvârşirea unor fapte contra libertăţii şi integrităţii sexuale sau pentru orice alte fapte penale contra persoanei, săvârşite cu intenţie, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.

USR consideră că noile legi ale Educaţiei nu trebuie să fie un copy-paste al vechii legi, fără să rezolve problemele importante din sistem şi fără să ia în calcul îmbunătăţiri esenţiale, deja propuse.

Citește și: REPER, înființat oficial ca partid politic

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari tras de...

Şeful Comcereal Bihor a făcut dispărută rezerva de grâu a statului, dar scapă nesancționat 

Şeful Comcereal Bihor a făcut dispărută rezerva de grâu...