duminică, 29 mai 2022
AcasăRecomandateVa fi nevoie de vaccinarea periodică anti-COVID sau se va ajunge la...

Va fi nevoie de vaccinarea periodică anti-COVID sau se va ajunge la imunitatea de turmă? Ce arată un studiu despre ”celulele T” cu memorie

Anticorpii se reduc după imunizarea de bază, de aceea este nevoie de un nou vaccin după o jumătate de an. Dar poate că lucrurile nu vor continua astfel la nesfârşit în cazul în care celulele T ne vor sări în ajutor, arată o analiză Deutsche Welle.

Vaccinurile booster sunt necesare fiindcă numărul anticorpilor din sângele nostru scade cu timpul. În cazul vaccinurilor mRNA, aceasta se întâmplă de regulă la aproximativ şase luni de la imunizarea de bază contra COVID-19.

În cazul altor vaccinuri, cum ar fi cel produs de Johnson & Johnson, care asigură imunizarea de bază printr-o singură doză, Comisia Permanentă de Vaccinare din Germania (Stiko), recomandă rapelul chiar mai devreme.

Tot aşa la nesfârşit? Va trebui să ne obişnuim cu cândul că vom avea nevoie pe viitor de un rapel la fiecare şase luni sau în fiecare toamnă, ca în cazul gripei sezoniere?

Citiți articolul integral pe G4Media.ro

Citiți și

Pfizer a cerut autorizare în SUA pentru pastila anti-Covid care are o eficiență de 89% în prevenirea riscului de spitalizare

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE