„Vara ca hoții”. Consultare de gura lumii pe legile justiției, cu termene scurte fixate de CSM

Data:

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis vineri, la ora 16.50, pe e-mail președinților Curților de Apel din țară proiectele legilor justiției pentru consultare. CSM cere ca până pe 8 august să se întrunească adunările generale ale judecătorilor și să dezbată propunerile lui Cătălin Predoiu, lucru aproape imposibil având în vedere că e perioadă de concedii.

Citește și: Rețeaua care compromite Justiția

„Noaptea ca hoții a devenit vara ca hoții. Proiectele au fost transmise vineri, după terminarea programului. Mulți din judecători nu au instalate pe telefoane aplicațiile pentru a citi mesajele deoarece așa a recomandat Consiliul care se teme de viruși.

Pentru a accesa mail-ul de pe telefon ai nevoie de aprobarea președintelui instanței. Cum să convoci adunările generale în plină vacanță când mai mult de jumătate dintre judecători sunt în concediu? Ce fel de consultare e asta?”, ne-a declarat un judecător.

Citește și: CSM-ul lui Savonea a validat parțial viitorul Consiliu păcălind la vot 8 colegi magistrați

Informare în bătaie de joc

Proiectele pentru viitorul statut al judecătorilor și procurorilor, legea privind organizarea judiciară și legea privind CSM au fost trimise de ministerul Justiției la Consiliu pe 21 iulie. CSM vrea consultarea tuturor judecătorilor pe aceste proiecte până pe 8 august, în condițiile în care au fost transmise Curților de Apel pe 22 iulie, într-o zi de vineri, după terminarea programului legal de lucru.

Citește și: VIDEO Procurorul Bogdan Pîrlog despre votul din CSM: „O încălcare a legii care ridică probleme penale”

Potrivit legii 303/2004, Adunările generale ale judecătorilor au printre atribuții dezbaterea unor probleme de drept și „formulează puncte de vedere la solicitarea Plenului , sau după caz, a Secțiilor CSM”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Candidați comuni PSD-PNL în orașele mari cu primari USR (surse)

Liderii coaliției au decis în ședința de luni candidați...

Proiect major de regenerare urbană. Mini-cartier modern în zona industrială a Clujului

Proiect major de regenerare urbană. Împărțit în perioada comunistă...