VIDEO A patra zi de proteste pentru Alexandra, tânăra care a murit în maternitatea din Botoșani

Data:

A patra zi de proteste – Omagiu în tăcere pentru Alexandra în faţa Maternităţii. Botoșănenii au ieșit în stradă pentru a patra zi, consecutiv, pentru a cere dreptate în numele Alexandrei.

Alături de fratele tinerei, în jurul orei 19.00, in fața Maternității au început să ajungă oameni din toate colțurile orașului.

Botoșăneni de toate vârstele, mama alături de copii, dar și oameni mai în vârstă au ajuns în fața unității sanitare.

Majoritatea au venit cu lumânări, pe care le-au aprins la poarta, unde a fost pusă și o fotografie a Alexandrei. În zonă au ajuns și mai multe echipaje de jandarmi, poliție și poliție locală.

Spre deosebire de serile trecute, astăzi, manifestarea este una tăcută, oamenii nu mai scandează şi nici nu mai huiduie, relatează Monitorul de Botoșani, unde puteți urmări și video.

7 ore fără nici o intervenție

Presshub a relatat cum Alexandra, tânăra din Botoșani, s-a rugat de medici să o opereze până în ultima clipă dar mesajele ei către medici au rămas fără răspuns.

Pe parcursul nopţii, tânăra le-a trimis mesaje atât medicului de gardă, cât şi medicului său curant prin care îi ruga să o opereze deoarece nu mai poate îndura durerile. 

La ora 3:16 Alexandra i-a trimis un mesaj medicului său curant. 

„Bună seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săpt. Am venit la maternitate cu dureri mari de burtă şi săngerări. Din păcate bebe e oprit din evoluţie.

Credeţi că se poate face ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naştere. Vă rog din suflet”, a scris tânăra.

Mesajul său a rămas, însă, fără nici un răspuns.

Citește și Cine sunt părinții criminalului din 2 Mai. Au afaceri imobiliare de milioane de euro în Capitală

A implorat, dar a fost ignorată

Alexandra i-a trimis un mesaj unuia dintre medicii care erau de gardă în acea noapte. Plină de respect, aceasta aproape a implorat să fie operată până dimineaţă 

Sunt Ivanov Alexandra. Credeţi că mi puteţi face chiuretajul noaptea asta că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet simt că o lau razna”, a scris tânăra. Şi acest mesaj a rămas fără răspuns.

La ora 7:30 a intrat în şoc. La ora 8:20 a fost declarat decesul. Exact cât prevede protocolul de resuscitare, 50 de minute. Nici mai mult, nici mai puţin.

Alexandra şi-a pierdut viaţa vineri dimineaţă după ce a pierdut o sarcină. Tânăra a lăsat în urmă trei copii, o fetiță de șase ani și doi băieței de patru și un an.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
2 COMENTARII
  1. Mesajul lui Alexandru Rafila pentru părinți, după accidentul teribil din 2 Mai: ”M-a șocat starea în care era soferul” ___–-___ …a fost întrebat dacă acest accident de la 2 Mai este o nouă dovadă că avem de-a face cu un stat eşuat, expresie folosită de preşedintele klaus iohannis.”(iohannis, după tragedia de la Constanța: „Statul a eșuat în a-și proteja cetățenii. Modernizarea sistemului de sănătate a rămas mult în urmă” )____–-____ in primul rand, cand 2 criminali sunt in fruntea trebii, devine „normal” ca si crima in halate albe sa ia amploare, in special prin teribila neglijenta(si razbunare), datorata faptului-absolut- ca respectivelor cadre medicale, nu li s-a indesta in buzunare-ca arvuna=down payment- cateva sute de lei…Mai mult acest rafila , NU spune un singur cuvant despre starea parintilor, fratilor, etc., a victimelor, ci doar despre starea criminalului, semn ca stia cine este acesta si asteapta sa „iasa la inaintare”, parintii acestuia(putrezi de bogati, prin specula, in general), pentru a se putea -in final- sa se dea o pedeapsa blanda (sau deloc), tanarului respectiv…Doi), acest ministru al sanatatii nu stie ca utilizatorii de psihotrope au o capacitate( indusa) de a juca intens, diverse roluri, cu schimbari chiar de la secunda la secunda ?! Si 3), nu poti fi atat de porc, incat sa vorbesti de stat esuat si sa nu-ti dai demisia, fiind evident ca din cauza ta personala(plus mafiile arondate), statul roman este esuat, inclusiv „ramanerea , mult in urma, a sistemului de sanatate”, tocmai pentru ca acest iohanis, tine in lux firme( si mii de persoane) de prin Louxemburg, etc., platind chirii exorbitante pentru a-si face vacantele „oficale”, prin Asia si/sau America de Sud…Romani, RUSINE ca suportati asa situatii..

  2. ” Astazi lumea be cunoaste,/ iohan zice, GROAZA zice…” ___–___Nicolas Schmit , comisar european pentru drepturi sociale:”Europa este îngrozită de modul în care sunt tratați bătrânii, dar și persoanele cu dizabilități din centrele din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea va avea o pădure urbană | Bihoreanul

Oradea va avea o pădure urbană, amenajările se vor...

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească pentru BAC | Ziarul de Iași

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească...

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe Iași-Voinești | Reporter de Iași

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe...