VIDEO Generalul Vasile Roman, despre cum a fost posibilă lovitura surpriză a Ucrainei și ce lecţii poate învăţa România

Data:

Generalul Vasile Roman, fost şef al Brigăzii Mecanizate 15 Podu Înalt şi fost comandant al Direcției Operații din cadrul Statului Major General al Armatei Române, a analizat, la ZdI TV, lecţiile pe care le poate însuşi România din desfăşurarea de până acum a războiului din Ucraina și a explicat cât de pregătită este România din punct de vedere militar.

YouTube video

Sursa foto: Statul Major al Armatei Ucrainene

Articolul integral, în Ziarul de Iași!

Citește și:Salariul minim brut crește în 2023, dar tot rămâne unul dintre cele mai mici din UE (presshub.ro)

FOTO Cărţi şi documente vechi, unele de 1.200 de ani, descoperite într-un turn al Bisericii Evanghelice din Mediaş (presshub.ro)Ambasada Ucrainei, reacție la declarațiile lui Andrei Marga (presshub.ro)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU
  1. Chiar daca intregul nu a fost explicat ,cu minutiozitate ,de distinsul General totusi subiectele abordate au prezentate , sub forma repetativa ce continea doar o parere personala , cu maximum de acuratete si specializare in domeniu .Pe scurt .Totul a inceput cu putin timp inainte de cucerirea Pen. Crimeea (unii ar zice oferirea ei intentionata Rusiei ).Coruptia din Rusia si implicatiile ei pe segmentele militare si de energie , slaba pregatire militara observata la inceputuri si folosirea armamentului invechit de catre cele doua state combatante(ucraina a devenit un cimitir al armamentului invechit sovietic aflat oriunde aiurea in faza incipienta ) ce a continuat cu oferirea armamentului fost sovietic aflat in tarile foste membre ale tratatului de la Varsovia , musamalizarea cu orisicare pret (s-a vazut in clar cum distrugerile de tehnica de lupta au fost extraordinar de mari ) a numarului de efective umane , tehnologico- militare s-au a altor resurse de razboi ,evitarea implicarii in lupta directa a soldatilor ce uneori a existat ca si intelegere intre comandanti si de o parte si de alta , distrugerile masive ale locatilor civile ce ocoleau implicarea directa in lupta fata in fata , imensul numar de rachete si bombardamente efectuate anapoda ce au continut si o anume probabilitate de intelegere in teatrul de razboi , Foarte putine capacitati militare ,umane, pregatite moral,intelectual si profesional ajunse sa faca fata luptei de uzura . La primul semnal „au rupt-o la fuga mincind pamintul ” .Practic propaganda a distrus si a pus pe fuga armata Rusiei . La cea mai mica bubuitura au lasat „papucii ”de izbeliste si au plecat calare pe biciclete spre mama Rusia .In paralel si cetatenii de etnie rusa sau cei filorusi au facut la fel .Intreaga zona devine nepopulata si este evident ca nici ucrainienii si nici rusii nu vor mai putea locui „usa in usa ” cel putin o suta de ani .A porni reconstruirea zonei este un nonsens in acest moment .Pe de alta parte, la nivel politic, Zelenski , devenit, intre timp , omul secolului , ofera tarilor foste, in siajul URSS , un nou moment de independenta cum dealtfel ofera UE , Turciei si Chinei momentul de a putea sa isi aduca in bagajul lor de interes tarile foste comuniste aflate in federatia Rusa pe categorii de etnie limba sau de interes .O astfel de oferta apare o data la o mie de ani fiind de nerefuzat .Cumva sa multumim si noi lui J.R.Biden ce a deja devine unul dintre cei mai importanti presedinti ai SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse în cuvinte | Crișana

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse...