VIDEO Klaus Iohannis: prețurile la energie vor crește în continuare

Data:

Președintele Klaus Iohannis spune că prețurile la energie vor crește în continuare și că nu are „niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor, cum că se va face totul, pentru ca întotdeauna să fie extraordinar de grozav de bine”.

Șeful statului a făcut referire la declarațiile făcute de PSD cu privire la propunerile de modificare a Codului Fiscal.

„Trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte. Cred că abordarea Guvernului, care este una foarte sobră, serioasă și bazată pe calcule concrete pe buget este una care va avea susținerea mea”, a spus miercuri Klaus Iohannis.

Trendul pe care sunt prețurile la energie

Președintele a explicat și la ce ar trebui să ne așteptăm.

„Așa cum arată lucruruile acum, prețurile vor crește în continuare. Aceste lucruri ne vor afecta pe termen lung, până când găsim rute alternative, furnizori alternativi care vor duce la o stabilizare a prețului. Dacă vom ajunge ca prețul la energie să scadă, asta este o chestiune pe care o discută teoreticienii.

În practică, din păcate, lucrurile sunt scumpe și vor rămâne scumpe”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis se află miercuri la cea mai importantă reuniune pentru securitate globală de la începerea războiului din Ucraina: Summit-ul NATO de la Madrid.

Citește și: EXCLUSIV Ministerul Dezvoltării condus de Cseke Attila folosește, ilegal, 3 mașini de la Cadastru

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis:

La Madrid sunt așteptate decizii fundamentale

Summit-ul de la Madrid este un reper important în procesul de adaptare a NATO la mediul strategic complex de securitate, marcat de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, precum și la creșterea competiției geopolitice și sistemice la nivel continental şi global.

„Tabloul securitar este completat de amenințările reprezentate de instabilitatea regională, terorism, atacuri cibernetice și schimbări climatice, care au un impact considerabil asupra securității euroatlantice și a stabilității pe continentul european.

La Madrid sunt așteptate decizii fundamentale pentru profilul şi postura Alianţei la nivel regional şi global, pentru sarcinile fundamentale ale NATO şi aliaţilor, dar și pentru direcţionările strategice ale următoarei decade”, spune ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Deciziile adoptate la Madrid vor asigura consolidarea eforturilor de adaptare pe termen lung a profilului şi posturii colective de descurajare și apărare a Alianței, pentru a face față provocărilor actuale, emergente şi viitoare de securitate.

„Noul Concept Strategic al Alianței, documentul programatic care va fi adoptat la acest Summit, va asigura cadrul conceptual de orientare a întregii activități viitoare a NATO, definind viziunea de securitate, amenințările, domeniile de interes și capacitatea NATO de a se adapta, păstrând sarcina primordială și originară a Alianței – apărarea colectivă”, mai spune Vasile Dîncu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, avocatul trimis de AUR în Parlamentul European

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, candidatul de pe...

Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. „Waste Side Story...

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...