VIDEO Lucrări realizate de artiști fotografi din întreaga lume, în tramvaiele și autobuzele din Oradea

Data:

Ecranele instalate în cele mai noi tramvaie şi autobuze din Oradea vor prezenta, începând de joi, în premieră naţională, fotografii artistice din mai multe expoziţii realizate de către Asociaţia Internaţională „Euro Foto Art” (AIEFA), informează Agerpres.

Prin parteneriatul încheiat cu regia locală de transport OTL SA, monitoarele din 20 de tramvaie Astra (câte patru în fiecare tramvai) şi cele din 23 autobuze Mercedes (câte două în fiecare autobuz) vor oferi călătorilor o serie de fotografii artistice, intercalate cu mesajele OTL privind traseul tramvaiului. După 15 secunde pentru aceste informaţii, vor urma 45 de secunde cu fotografii.

Inaugurarea proiectului a avut loc, joi, într-un tramvai garat în spatele Casei Sindicatelor din Oradea.

„Este o premieră naţională şi ne bucurăm să fim noi cei care deschidem acest proiect prin care dorim să creştem confortul călătorilor noştri. Zilnic, aceste imagini frumoase vor fi văzute de cel puţin 45.000 de persoane, dacă nu chiar 50.000. Îi mulţumim domnului Toth pentru acest parteneriat şi pentru iniţiativa proiectului. Sperăm ca demersul nostru să fie de succes şi călătorii mulţumiţi”, a declarat directorul tehnic al OTL, Marius Nicoluţ, în conferinţa de presă organizată în tramvai.

Preşedintele AIEFA, Ştefan Toth a mărturisit că, fiind un călător fidel pe mijloacele de transport în comun, ideea acestui proiect s-a născut cu mult timp în urmă, însă abia acum s-a putut concretiza odată cu apariţia mijloacelor de transport moderne şi prin buna colaborare cu directorul general al OTL, Mircea Revnic.

„Noi astăzi scriem o istorie adevărată. Am observat în timp că pe acest ecrane s-au derulat până acum câteva imagini cu oraşul care s-au repetat foarte des, context în care am gândit că ar fi binevenit să valorificăm aici expoziţiile de artă fotografică organizate de noi, în condiţii de gratuitate pentru toţi călătorii. Eu sunt sigur că această istorie pe care o începem astăzi va avea o durată lungă. Asociaţia noastră a demonstrat că este un partener serios atât în ţară, cât şi în străinătate”, a declarat Ştefan Toth.

Citește și: Două instalații New Media, din cadrul Romanian Creative Week, au fost furate înainte de inaugurare, la Iași

Până în 16 iunie, călătorii vor avea ocazia să vadă 175 de fotografii din trei expoziţii.

Prima dintre ele este cea numită „Străzi europene” este realizată de artişti fotografi din întreaga lume, cuprinde 75 de imagini din Europa.

A doua, „Învierea”, cu 50 de fotografii, este alcătuită din lucrările membrilor Fotoclubului „Kolum” din oraşul Tysmenitsia, regiunea Ivano-Frankivsk (Ucraina), oraş înfrăţit cu Oradea.

Cea de a treia expoziţie intitulată „Oraşul Sfântului Ladislau este oraşul meu”, 50 de imagini, este organizată în cadrul ediţiei a XXX a Festivalului „Festum Varadinum”.

După 17 iunie, vor urma alte expoziţii, cu colecţii noi, ce vor fi adaptate tehnic pentru prezentare.

„Sunt sigur că peste un an când vom reînnoi contractul de colaborare vom inventaria câteva mii de fotografii artistice, subliniez, în condiţii de gratuitate. Vom adapta proiectul cu imagini potrivite calendarului, cu imagini de Anul Nou, de Sărbătoarea Paştilor sau cu alte teme. E o mare satisfacţie şi pentru mine. Pentru că lumea aleargă, în general, am conştientizat că noi trebuie să ducem arta în mijlocul oamenilor şi nu să aşteptăm doar cu mâinile în sân să vină spectatorii în galerii”, a conchis Ştefan Toth.

Citește și: Rupi Gabor salvează copii, după ce a fost traficat și el la 18 ani

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...