VIDEO Premierul Portugaliei, Antonio Costa, în vizită oficială în România. Acord între cele două țări în domeniul apărării

Data:

Miniştrii Apărării român şi portughez, Vasile Dîncu şi Helena Carreiras, au semnat, joi, la Bucureşti, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Portugheze privind cooperarea în domeniul apărării. Acordul a fost semnat în contextul vizitei de lucru pe care premierul Portugaliei, Antonio Costa, o efectuează în România.

Potrivit MApN, “noul acord va contribui atât la extinderea şi aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul apărării, cât şi la întărirea colaborării în contextul NATO şi UE, creând astfel premisele consolidării relaţiilor româno-portugheze, bazate pe obiective convergente atât la nivel european, cât şi la nivel aliat”.

În cadrul discuţiilor cu oficialii portughezi au fost abordate subiecte referitoare la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, la eforturile aliate destinate consolidării posturii NATO de descurajare şi apărare, în special în regiunea Mării Negre, precum şi la aspecte legate de relaţiile bilaterale, cu accent pe importanţa actualizării cadrului juridic al cooperării în domeniul apărării.

Prim-ministrul Republicii Portugheze, Antonio Costa, a fost primit joi dimineaţa, la Palatul Victoria, de premierul Nicolae Ciucă, și apoi s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Joi după-amiază, şeful Guvernului portughez va vizita, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ciucă, Batalionul 1 Instrucţie „Olt” din Caracal.

Citește și: VIDEO TIFF lansează un apel la pace în campania de imagine a ediției din acest an: Make Films, Not War!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...