VIDEO Protest la Sinaia pentru salvarea patrimoniului istoric și natural al orașului

Data:

Mai mulţi locuitori ai oraşului Sinaia, alături de reprezentanţi ai societăţii civile, au ieşit în stradă împotriva planurilor primarului Vlad Oprea de a construi o parcare supraetajată ce ar duce la „mutilarea patrimoniului istoric şi natural al oraşului, prin distrugerea definitivă a Aleii Caraiman”.

Protestul este organizat de Alexandra Pavelescu și sprijinit de Agent Green, Iniţiativa România, Declic, Fundaţia Eco-Civica, Greenpeace, Corupţia Ucide şi Ziar Sinaia.

Protestatarii susțin că este vorba despre un „proiect odios”, în contextul în care Aleea Caraiman este una dintre zonele cele mai frumoase şi cu cea mai mare încărcătură istorică din România.

Protestatarii acuză că primarul Vlad Oprea este lipsit de orice urmă de viziune şi abandonând orice scrupule pentru a urma interese obscure şi urmăreşte să o distrugă împreună cu dealul dintre Gara Sinaia şi Hotel Caraiman şi forţează construcţia unei parcări monstruoase, care va mutila părţi istorice ale oraşului şi-i va răpi din moştenirea sa preţioasă.

Citește și: Ce trebuie să faci dacă ai poliță RCA la Euroins

„Ne-am alăturat astăzi cetăţenilor din Sinaia care nu vor să îşi vadă ciuntită istoria şi farmecul oraşului din cauza proiectului de parcare ce va demola Aleea Caraiman.

Această frumoasă arhitectură peisagistică este parte din ansamblul binecunoscut şi îndrăgit al oraşului – alături de Gara Regala şi Hotelul Caraiman – de mai bine de 100 de ani. Nici comuniştii nu s-au atins de această frumuseţe. Primarul Vlad Oprea vrea să o distrugă.

Oprea este parte dintr-o mafie PNL cu interese şi proiecte imobiliare dubioase şi ilegale în oraş, aşa cum au arătat mai multe dezvăluiri de presă. Interesele, deşi nedezvăluite, sunt clare! O parcare de asemenea urâţenie şi dimensiuni nu are ce căuta în plin centru istoric al perlei Vaii Prahovei!”, a declarat Diana Voicu, preşedinta Iniţiativa România, pentru Epoch Times.

Citește și: Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru Putin, din cauza crimelor de război din Ucraina

„Desigur că oraşul are nevoie de parcări, dar aceste dezvoltări urbane trebuie să fie amenajate doar în locurile care respectă toate normele de urbanism şi care asigură protejarea patrimoniului istoric şi cultural.

Nu putem pune în pericol monumente istorice, distruge spaţii verzi sau tăia păduri cu scopul dezvoltării urbane, există soluţii alternative la acest proiect care nici măcar nu au fost luate în calcul de primarul Oprea”, a afirmat, la rândul său, şi Dan Trifu de la Eco-Civica.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Diana Voicu / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Limba română, serbată și de Ziua Unirii Basarabiei

Pe 27 martie, la Chișinău, sărbătorim împreună limba și...

Cetate din Transilvania, reconstruită ca în urmă cu 1.200 de ani

Primăria comunei Biharia, județul Bihor, a obţinut o finanţare...

PEEK&CLOPPENBURG redeschide magazinul din Băneasa Shopping City. Noul concept revitalizat și-a întâmpinat deja primii vizitatori

Renumitul retailer multi-brand din industria fashion Peek&Cloppenburg a sărbătorit...