vineri, 20 mai 2022
AcasăInterviurile PressHUBVIDEO Revoluția Demnității, lupta pe viață și pe moarte pentru ca Ucraina...

VIDEO Revoluția Demnității, lupta pe viață și pe moarte pentru ca Ucraina să fie în Europa

Euromaidan este lupta ucrainenilor pentru valori europene. Încă 100 de morți în conștiința rusească. S-a întâmplat în 2014.

„Revoluția demnității” este numele pe care l-a primit lupta pe care ucrainenii au dus-o în ianuarie și februarie 2014 pentru a ieși de sub influența Rusiei.

Revoluția Demnității, lupta pe viață și pe moarte pentru ca Ucraina să fie în Europa

Lupta până la capăt, sub gloanțe, pentru a trăi într-o democrație europeană.A fost finalul violent al unui unui șir lung de proteste cunoscute și în România ca Euromaidan.

„Revoluția demnității” este episodul 2 din seria specială PressHUB despre momente importante din istoria confruntărilor dintre Ucraina și ruși.

Primul episod poate fi vizionat aici: https://bit.ly/3OPA7kd

Episodul 3 poate fi vizionat aici: https://bit.ly/3kFFPHo

Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactorul-șef al PressHUB (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2022. Între 2015 și 2017, a fost redactor-șef la cotidianul România liberă, unde lucrase anterior ca reporter de investigații. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași, România. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumelor „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE