VIDEO | Sociolog din Polonia, despre criza refugiaţilor ucraineni ţările estice: Disponibilitatea de a mai ajuta este încetinită

Data:

Jowita Radzińska este sociologul din Polonia care a coordonat sondajul Kantar ce relevă opinia românilor cu privire la apartenenţa la UE, problema ucraineană sau conflictul de la distanţă dintre SUA şi Rusia. Sondajul s-a desfăşurat atât în România, şi în celelalte ţări din „blocul estic”.

Reporter 24 a vrut să afle şi părerea specialistului cu privire la studiul sociologic. Jowita Radzińska este de acord că este posibil ca multe lucruri să se fi schimbat, de la momentul sondajului, oamenii fiind extenuaţi de asaltul informaţional privind conflictul din Ucraina. Cu toate acestea, cele mai importante date desprinse din studiul sociologic rămân.

Citește și: Mircea Cărtărescu: Nu vreau să ajung popular în lume și să vând milioane de exemplare. Dac-aș fi dorit-o, aș fi plecat de mult

„Cu siguranţă că unele lucruri s-au schimbat. Am analizat şi alte sondaje şi am încercat să le comparăm. A fost foarte evident acum o lună, pentru că nu cred că s-au întâmplat atât de multe lucruri în luna decembrie pentru a schimba păreri.

Mai mult sau mai puţin, datele sunt încă actuale. Desigur că s-au schimbat mici lucruri. De exemplu, oamenii sunt pur şi simplu extenuaţi de situaţia economică. De exemplu, disponibilitatea de a mai ajuta este încetinită.

De asemenea, nu ştiu cum să spun, dar la începutul războiului, oamenii urmăreau relatările din presă mult mai intens. După ceva timp, nu doar în iulie, dar şi mai devreme, s-au săturat, n-au mai putut suporta să asculte astfel de informaţii.

Deci, cu siguranţă, consumul informaţional s-a schimbat între timp. Dar, lucrurile sunt încă similare”, spune Jowita Radzińska.

Ea adaugă că şi situaţia economică sau criza energetică pot duce la schimbări în comportamentul şi gândirea oamenilor.

Continuarea în Reporter24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...