VIDEO Stelian Ion: „Slăbirea luptei anticorupție face să se reactiveze rețelele dintre politicieni și unii magistrați”

Data:

Pe fondul timorării magistraților de către Inspecția Judiciară și a ineficienție secției de investigare a magistraților, există riscul să se activeze rețele ascunse între unii magistrați și politicieni, a declarat fostul ministru al Justiției Stelian Ion, la „Interviurile Presshub”.

𝐒𝐭𝐞𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐈𝐨𝐧, despre pericolul reactivării rețelelor infracționale din Justiție

„Am simțit, pe de o parte, magistrați timorați și într-o astfel de atmosferă, în care politicieni certați cu legea până mai ieri și aveau dosare penale, acum se văd achitați pe bandă rulantă în baza unor decizii criticabile ale Curții Constituționale”, a declarat Ion.

Legături între politicieni, afaceriști și magistrați

Fostele rețele din justiție din anii 2000, amintim aici de sistemul de relații dezvoltat de fostul general și parlamentar Cătălin Voicu cu unii magistrați de la instanța supremă, au toate șansele să se reactiveze pe măsură ce este adoptată tot mai multă legislație care știrbește din competențele DNA.

Citește și: VIDEO Stelian Ion: „Decizia recentă a CJUE e o rușine pentru Curtea Constituțională”

„Pe de altă parte, văd că se adoptă, rând pe rând, legi care slăbesc DNA, e clar că această slăbire a luptei anticorupție face să se reactiveze acele rețele dintre politicieni și unii magistrați.

Au existat acele rețele, ele nu au fost înăbușite total, ci au fost estompate, s-au slăbit considerabil în momentul în care DNA era la apogeul său în privința susținerii și în privința rezultatelor pe care le avea. Acum sunt toate premisele ca acele rețele să se reactiveze.

Ca orice boală, că e o boală a societății asta, în momentul în care se reactivează, având experiența cunoscând toate portițele și toate butoanele pe care le pot accesa, poate să fie o reactivare mult mai puternică decât ce a fost înainte”, a declarat fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, în cadrul emisiunii Interviurile Presshub.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: